Trivosdames hebben een goed weekend

Trivos Dames 1  –  Voorwaarts Dames 1  4-0 (25-16, 25-17, 25-20, 27-25)

Fotograaf: Rob Jansen

De Trivosdames hebben een uitstekend weekend achter de rug. Zelf de winst met 4-0 op de nummer 8 Voorwaarts en de naaste concurrenten veel punten verspeeld. Naaste concurrent WaHo verloor met 3-1 en VVH verloor een punt in haar duel met Dros Alterno.

Toch was het niet allemaal halleluja afgelopen zaterdag bij de Trivosdames. Anders dan de setstanden vermoeden, was het een zwaar bevochten zege. Kantelmomenten in alle sets waren volop aanwezig, waardoor Voorwaarts zomaar met de (set) winst had kunnen strijken.

Trivos begon aan de wedstrijd met afwezigheid van Passer-loper Korinda Kant. Vanuit de Dames 2 selectie was Astrid Hooykaas toegevoegd.
De eerste set begon gelijkwaardig. Voor een bomvol Arcus nam Voorwaarts op momenten het initiatief wat tot de 8-8 een boeiend schouwspel opleverde. Vanaf deze stand pakte Trivos de draad goed op en met name een hoge servicedruk (Vera de Weerdt 5 punten en Sophie Posthumus 6 punten) leverde de setwinst op 25-16.

De tweede set was een duidelijke walkover van Trivos. Na de slechte partij vorige week tegen Avior in Schalkaar (3-2 verlies), moesten de dames duidelijk iets goed maken tegenover haar supporters.
Heel even was daar een 1-2 achterstand, maar door Nienke Visser werd deze snel teniet gedaan. 4 punten met de service door Manon Ottjes brachten Trivos op een 10-4 voorsprong. Bij 11-5 maakte de nummer 16 van Voorwaarts een prachtig punt met de zogenaamde molenwiek (een groot aantal armbewegingen, waarna de bal keihard ingeslagen wordt) 11-6. Lieke Wouters maakte met haar mooie aanvallen een aantal punten. Bij 15-8 en 19-12 maakten Nienke Visser en Vera de Weerdt een killblok. Opvallend was aan Voorwaarts zijde het aantal uitgeslagen ballen. De laatste bal werd met de service in het net geslagen 25-17.

Trivos was in de winning mood. Het plezier straalde er vanaf en de dames hadden er zin in. De snelle 5-1 voorsprong in de derde set was een feit. Bij 10-4 vroeg de Voorwaartscoach zijn timeout aan. De daaropvolgende ace van aanvoerster Anne Veenstra gaf al aan dat Trivos geen moment onder de indruk was. Toch scoorde Voorwaarts 3 punten achter elkaar wat Trivoscoach Peter Groenen noopte tot een timeout. Toch was het Voorwaarts die opeens enige servicedruk kon opbouwen door met name de nummer 9. Vera de Weerdt werd gewisseld voor Lotte Könning. Haar eerste bal werd niet goed verwerkt doordat de bal 2x werd geraakt. Na warm gedraaid te zijn gaf zij een paar mooie setup’s waaruit werd gescoord. De servicereeks van 3 punten (1 ace) van Sophie Posthumus deed Trivos terugkomen naar 18-17. Servicekanon Stefanie Beekers maakte met haar servicereeks 5 punten 24-18. Voorwaarts gaf nog niet op getuige de 2 gescoorde punten, maar de uiteindelijke netservice bracht Trivos de setwinst.

Gaandeweg alle sets bewees de 14-jarige Sophie Posthumus al over een perfecte service te beschikken. Telkens als zij aan de service kwam was er bij Voorwaarts enige nervositeit te bespeuren.
Zo ook in de vierde set. Bij de 2-2 kwam zij aan de service en meteen gingen alle seinen op rood bij Voorwaarts. De tegenaanval werd gemaakt door een heel bekeken balletje in een opengevallen gat bij de Trivos verdediging. Daaruit bleek maar weer eens dat aan Voorwaarts zijde veel ervaring aanwezig was. Bij 4-4 kreeg Voorwaarts de smaak te pakken en liep uit naar 6-10. Gelukkig haalde Sophie Posthumus de service terug en daaruit scoorde Lieke Wouters 3 maal. Door Stefanie Beekers werden een aantal punten op een rij gemaakt en na een lange rally was het Manon Ottjes die de bal keihard op de helft van Voorwaarts sloeg 12-13. Sophie Posthumus maakte met haar service 4 punten, waarna zij de 5e in het net sloeg 16-14. Anne Veenstra maakte een prachtig punt na mooi reddingswerk van Evi Bosmeier. 4 harde aanvallen van Voorwaarts zorgden toch weer voor een voorsprong van de gastvrouwen 17-18. Timeout Trivos. Bij Voorwaarts was een misverstand de inleiding voor een punt van Trivos 18-18. Anne Veenstra scoorde, maar sloeg de volgende bal in het net 19-19. Een lange rally met de uitblinkende Evi Bosmeier bracht helaas het punt naar Voorwaarts 19-20. De Voorwaarts service verdween in het net 20-20. Na de gelijkmaker van Sophie Posthumus scoorde Lieke Wouters 22-21. Coach Peter Groenen bracht Kristy Goijarts in voor de geblesseerde Manon Ottjes. De kluts bij Voorwaarts en het killblok van Stefanie Beekers en Sophie Posthumus brachten Trivos op voorsprong 24-21. Manon Ottjes kwam weer terug in het veld voor Kristy Goijarts.

Meteen daarop sloeg zij de bal hard horizontaal uit het veld met als gevolg dat Arcus directeur Henk-Jan Grobbe de aangerichte schade aan de achtermuur persoonlijk kwam opnemen. Voorwaarts putte hieruit hoop en begon te scoren. Bij een achterstand was daar gelukkig Stefanie Beekers die de gelijkmaker binnen sloeg 25-25. Sophie Posthumus aan de service deed waar zij goed in is. Haar eerste service knalde via de Voorwaarts verdediging uit het veld 26-25. De laatste bal werd door Voorwaarts in het net geslagen 27-25.

Coach Peter Groenen was na afloop content met de 5 punten. Een succesvol weekend aldus de coach, we zijn lekker uitgelopen op de naaste concurrenten.

Volgende week zaterdag 9 februari spelen de Trivosdames in Nijmegen tegen het 3e team van VoCASA. Voor de liefhebbers begint deze wedstrijd om 13:00 uur. 

Op zaterdag 16 februari speelt Trivos weer thuis in Sportcentrum Arcus om 15:30 uur tegen Set Up ’69 Dames 1. De toegang is gratis en veel publiek is gewenst. Verzoek om zoveel mogelijk op de fiets te komen in verband met de parkeerperikelen en gezelligheid na afloop in de kantine.  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*