Wisselvallig Trivos verliest

De dames van Trivos hebben hun goede vorm van vorige week (4-0 winst op concurrent Waho) niet kunnen doortrekken. Lijstaanvoerder Trivos verloor in Schalkhaar met 3-2 van Avior, de nummer 7 van de ranglijst. Een merkwaardige wedstrijd: beide teams wonnen twee sets gemakkelijk. In de spannende vijfde en beslissende set trok Trivos aan het kortste eind. Trivos blijft ondanks het verlies koploper in de 3e Divisie B.

De eerste set was Trivos oppermachtig. Met zeer grote servicedruk, verzorgde passing en mooie aanvallen liepen de Wijchense dames snel uit naar 8-17. Voordat de talrijke toeschouwers allemaal hun plek hadden gevonden stond Trivos al met 0-1 voor: 13-25. Velen dachten op dat moment aan een gemakkelijke eindoverwinning van Trivos. Zij kwamen helaas bedrogen uit.

De dames van Avior hadden dit seizoen thuis nog niet verloren en in de tweede set lieten zij zien waarom. Trivos startte in dezelfde opstelling, maar kwam direct op een 3-0 achterstand. Coach Peter Groenen zag in zijn ploeg een andere beleving sluipen en vroeg direct om een time-out. Deze ingreep leidde niet tot een herstel. Tot 9-7 bleef Trivos redelijk bij. De servicedruk van Avior nam toe. Bij Trivos werd de passing minder en er slopen in de verdediging misverstanden in de ploeg. De Wijchense dames kwamen niet meer in hun eigen spel. Wissels mochten niet baten. Avior liep uit naar een ruime voorsprong van 19-13, ondersteund door het fanatieke thuispubliek en meerdere trommelaars. Met een harde ingeslagen aanval trok Avior de setwinst naar zich toe: 25-18.

De derde set liep gelijk op tot 5-5. Trivos maakte enkele servicefouten. Avior rook opnieuw kansen en alles lukte ineens. Enkele spannende lange rally’s vielen in het voordeel uit van Avior. Daarna ging het licht uit bij Trivos. Via 14-6, 17-7 en 19-8 trok Avior de 3e set gemakkelijk naar zich toe: 25-16.

In de vierde set toonde Trivos veerkracht. Met hard werken vocht Trivos zich terug in de wedstrijd. Na een voorsprong van 2-5 voor Trivos kwam Avior terug tot 8-8. De Wijchense dames pakten een voorsprong (8-10). Mooie servicereeksen en een beter lopende service (mede van de goed invallende Kristy Goijarts) en een sterke middenaanval brachten Trivos op een riante 11-20. Onnodige fouten en cadeautjes aan de tegenstander brachten de stand op 16-23. Een time-out van Peter Groenen had effect: Trivos pakte de setwinst met 17-25.

Een vijfde en beslissende set moest de winnaar aanwijzen. Deze set werd een nagelbijter. Tot 4-4 ontliepen de ploegen elkaar niet. Het thuispubliek schreeuwden Avior tot een hoger niveau en een voorsprong van 7-4 en 9-5. Trivos vocht voor wat het waard was en kwam terug tot 10-8. Avior blokkeerde sterk en via de veelvuldig scorende middenaanvalsters kwamen zij op 9-13. Bijna einde verhaal voor Trivos. Maar de Schalkaarse dames maakten fouten en Trivos trok de stand gelijk: 13-13. Een foutservice van Trivos bracht Avior op matchpoint. Een op de lijn geslagen aanval zorgde voor de thuiswinst en een golf van lawaai in de gezellige Sporthal Schalkaar.

Coach Peter Groenen na afloop: “Avior speelde veel beter dan in de eerste seizoenshelft. Het is een sterk aanvallende ploeg met veel lengte. Zij gaan zeker nog stijgen op de ranglijst. We lieten vandaag niet ons beste spel zien; als team maar ook individueel en qua beleving.” Aanstaande zaterdag (2 februari) spelen de Trivosdames weer een thuiswedstrijd in Sportcentrum Arcus. Tegenstander is Voorwaarts uit Twello. Aanvang 15.30 uur.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*