Dames 1 superieur tegen directe concurrent WaHo

Trivos Dames 1  –  WaHo Dames 1  4-0  (25-19, 25-19, 25-19, 25-16)

Trivos coach Peter Groenen en zijn secondanten Hennie Visser en Guido van der Zand waren na afloop van de wedstrijd tegen naaste concurrent WaHo opgetogen. “Op zo’n manier winnen met zo’n goed spel en zelfvertrouwen kan haast niet beter. Prachtig, wij zijn zo trots.” Aldus de coaches.

De hele afgelopen week hadden de Trivosdames zich geprepareerd op de tegenstander. Analyses en spelsituaties doorgenomen en vooral tactische afspraken gemaakt. De gehele uitvoering stond als een bus en werkelijk nergens in alle 4 de sets, wellicht misschien in het begin van de eerste set, kwam Trivos in gevaar. Ook de servicedruk van Trivos was gedurende de 4 sets groot.
Voor een bomvol Arcus liet Trivos zien waarom het bovenaan staat in de 3e divisie B. Met de mooiste aanvallen en het beste verdedigingswerk werd WaHo verslagen.

De eerste set begon gelijkwaardig. Van beide kanten kwamen de mooie aanvallen en tilden de stand naar 16-16.
Korinda Kant opende de score, waarna Lieke Wouters met 3 services de stand op 19-16 bracht.
Waho deed onder andere met een killblok nog iets terug, maar uiteindelijk was het Korinda Kant die haar service via de WaHo verdediging uit het veld sloeg.

De toon was gezet en Trivos groeide zichtbaar in de wedstrijd. Daar stond tegenover dat WaHo speelster Julie ten Brink niet in grootse vorm stak. De angel was zogezegd uit het spel van WaHo gehaald en dat wierp zijn vruchten af. Ondanks dat de nummers 2 en 16 van WaHo af en toe iets terug deden, was het enkel Trivos wat de klok sloeg.
De tweede set begon meteen met de service door Vera de Weerdt met 3 punten. Bij 5-4 was het Manon Ottjes die 3 harde aanvallen op een rij binnen sloeg, waarna WaHo haar eerste timeout aanvroeg. De servicereeks van 7 punten door Korinda Kant werd bij 10-4 onderbroken. Bij 11-9 vroeg coach Groenen zijn timeout aan om zijn team even duidelijk te vragen waar ze mee bezig waren. Een dubbele wissel bij de stand 11-11 van Lotte Könning en Sophie Posthumus voor Manon Ottjes en Vera de Weerdt moest enigszins de ommekeer brengen. Hiervoor had coach Peter Groenen het even aan de stok met de scheidsrechter in verband met het te laat aanvragen van de wissels en vervolgens het te veel tijd nemen met de service door WaHo. Een waarschuwing was het gevolg. Hierover zei de Trivoscoach later dat hij hiermee zijn dames lekker scherp kon houden, wat achteraf uitstekend werkte. De 17-13 was een ace van Sophie Posthumus, waarna Manon Ottjes weer in het veld kwam voor Lotte Könning. Meteen vroeg de WaHo coach zijn timeout aan om te proberen de zaken bij Trivos te ontregelen. Sophie Posthumus sloeg haar service nipt uit het veld, waarna Vera de Weerdt in het veld kwam voor Sophie Posthumus. Korinda Kant haalde met haar service 4 punten binnen 21-15. Anne Veenstra maakte met een touchébal de 24-19, waarna Vera de Weerdt met een onvervalst “Vissertje” de 25-19 scoorde.

Trivos was in de winning mood en WaHo zienderogen ingetogener. Heel af en toe kwam de klasse van het WaHo team terug, maar dat was niet goed genoeg. Stefanie Beekers en Anne Veenstra begonnen ijzersterk aan de derde set. Vervolgens waren het Lieke Wouters en Manon Ottjes die zich aansloten bij de scores en bij de stand 11-1 vroeg WaHo de timeout aan. Na de timeout ging Trivos door naar 12-1 omdat WaHo de bal in het net sloeg. Toch kwam WaHo met haar service sterk terug 15-6. 3 servicepunten van Lieke Wouters gaven de verhoudingen juist weer 17-7.
Trivos liet haar concentratie even los en verloor 3 punten door eigen fouten (kluts situaties). Sophie Posthumus kwam in het veld voor Korinda Kant. Met een fraaie tipbal scoorde Stefanie Beekers haar punt. Manon Ottjes sloeg een bal keihard binnen.
Twee harde aanvallen van WaHo (nummer 2) dwars door het Trivosblok brachten de stand op 19-12. Wederom Stefanie Beekers sloeg twee harde aanvallen binnen. De spelverdeler van WaHo maakte nog even een onvervalst “Vissertje” en ook hierna scoorde WaHo nog twee maal door persoonlijke fouten bij Trivos. De timeout van Trivos was een logica, echter hielp deze niet meteen getuige het killblok op Manon Ottjes 21-17. Bij 23-19 werd nog 1 maal de Trivos timeout aangevraagd. De service van WaHo werd hierdoor ontregeld en deze verdween in het net. De laatste WaHo aanval werd eveneens, door de nummer 2, in het net geslagen.

De vierde set was de mooiste van alle sets. Lange rally’s met prachtig verdedigingswerk van libero Evi Bosmeier en spelverdeelster Vera de Weerdt voerden de boventoon.
Anne Veenstra liet bij 5-4 zien waarom zij zo’n groot liefhebber van vogeltjes is. Bij een mooie setup van Vera de Weerdt zweefde zij een eeuwigheid in de lucht, waarna met een rake klap de bal op de helft van WaHo eindigde.
Korinda Kant maakte met haar service bij de stand 15-12, 2 punten. De time-out van WaHo werd aangevraagd. Bij 18-12 volgde een lange rally, zoals bij de partijen tussen Trivos en WaHo gewoon is.
Deze maal trok WaHo aan het langste eind, maar het applaus van het publiek was er niet minder om.
Een paar netservices later bracht Manon Ottjes de stand op 23-15. Wederom een “Vissertje” van WaHo haalde Trivos nog even uit haar feestroes. Anne Veenstra maakte wederom een flying point, waarna WaHo het wel voor gezien hield. De laatste bal werd inspiratieloos uit het veld geslagen, waarna het feestje in de kantine van Sportcentrum Arcus kon beginnen.

Door deze overwinning staan de Trivosladies 6 punten los op de virtuele nummer 2 WaHo (1 wedstrijd minder).

Volgende week zaterdag speelt Trivos uit in Schalkhaar tegen de nummer 6 Avior.

Op zaterdag 2 februari wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld in Sportcentrum Arcus tegen de nummer 8 Voorwaarts uit Twello. Het duel begint om 15:30 uur en de toegang is gratis.
Aangeraden wordt om op tijd te komen op de fiets in verband met parkeerproblemen en een plaatsje op de tribune.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*