Trivos D1 wint, maar laat wel een set liggen

Trivos Dames 1  –  SSS Dames 2   3-1 (25-20, 25-11, 25-22, 20-25)

In haar race om het kampioenschap in de 3e Divisie B hebben de dames van Trivos 4 punten kunnen bijschrijven aan haar totaal.
Naaste concurrent WaHo zag vrijdagavond haar partij tegen de dames van Alterno uitgesteld worden, omdat Alterno geen representatief team op de been kon brengen. Ook dat is het tegenwoordige volleybal schijnbaar.

Afgelopen zaterdag waren de dames van SSS uit Barneveld de tegenstander in Sportcentrum Arcus.
Voor een bomvol sportcentrum trok Trivos aan het langste eind. Vooraf was de scepsis merkbaar. Immers was de eerste wedstrijd uit tegen SSS een zeer moeizame geweest. Wel werd er gewonnen met 1-3, maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn.
De eerste set begon Trivos ijzersterk. Een snelle 5-1 voorsprong werd verkregen en ondanks het fanatieke spel van SSS, kwam Trivos geen seconde meer in gevaar. Ook de servicedruk van Trivos was veel hoger dan die van SSS en met name Korinda Kant maakte de punten. SSS die vaak de service rechtsreeks het net in sloeg, gaf de punten weg aan Trivos. Uiteindelijk was het aanvoerster Anne Veenstra die het winnende punt binnen sloeg.

De 2e set was een zogenaamde walk-over van de Trivosdames. 4 servicepunten van scherpschutster Stefanie Beekers en zelfs 6 van Manon Ottjes brachten SSS op de knieën. Het uiteindelijke tipballetje van Vera de Weerdt gaf de genadeslag.

In de 3e set was al een beetje zichtbaar dat Trivos haar concentratie niet goed kon vast houden. Foutjes hier en daar gaven SSS de punten. Gelukkig was libero Evi Bosmeier wel goed bij de les en met een paar miraculeuze reddingen kwam de passing toch nog goed. Ook de killblocks van Anne Veenstra deden een duit in het zakje en verder waren Lieke Wouters en Sophie Posthumus om en om aan het scoren. SSS maakte met name de punten doordat Trivos fouten maakte. De laatste bal werd door SSS uit het veld geslagen.

Lotte Könning kwam de 4e set in het veld voor Vera de Weerdt. Trivos begon ijzersterk aan deze set.
Bij haar service maakte Sophie Posthumus 2 aces. Bij de stand 5-1 vroeg de SSS coach zijn eerste timeout aan. Deze timeout bracht enigszins de ommekeer. SSS maakte via het Trivosblok de 5-2 en liep uit naar 7-7. Trivoscoach Peter Groenen vroeg zijn timeout aan, maar had daarmee minder geluk.
Met name de persoonlijke fouten bij Trivos zorgden er voor dat SSS haar kippetjes vleugels bezorgden. Bij de achterstand van 11-12 werd een erg lange rally ingezet. Het was uiteindelijk Manon Ottjes die, na een mooie setup van Lotte Könning, de bal hard op de helft van de tegenstander sloeg waarmee de strijd weer helemaal open kwam te liggen.
De service van Lotte Könning ging via de SSS verdediging uit het veld, waarmee Trivos op voorsprong kwam. Een paar mooie aanvallen en goede services van SSS brachten de Barneveldsters toch weer op voorsprong. Bij 16-16 werd Esmee Driessen ingebracht voor de service voor Lieke Wouters. Helaas bracht dit geen punt op. Bij de stand 17-18 werd door coach Groenen een dubbele wissel toegepast.
Lotte Könning en Manon Ottjes moesten plaats maken voor Vera de Weerdt en Kristy Goijarts.
De Trivosaanval werd in het SSS blok geslagen en een volgende ‘kluts’ bal in het midden bracht SSS 2 punten 17-20. Timeout Trivos. Coach Groenen bracht wederom een wissel met Stefanie Beekers en Nienke Visser, maar ook daarna ging SSS door met scoren. Bij 18-23 bracht de Trivoscoach zijn laatste troef in en kwam Korinda Kant in het veld voor Sophie Posthumus. SSS sloeg haar service uit het veld tegen een bijna geheel ander Trivosteam, dan aan het begin van de set 19-23.
Helaas werd de service door Nienke Visser in het net geslagen, maar dit werd ook weer door SSS gedaan 20-24. Een typerende ‘kluts’ bal bij Trivos wees SSS als 4e set winnaar aan.

Volgende week zaterdag  wordt het de clash in de 3e divisie B. Dan speelt Trivos thuis tegen de nummer 2 WaHo uit Wageningen.

Het duel begint op zaterdag 19 januari 2019 om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en de toegang is gratis.
Een DJ zorgt voor de sfeer rondom de wedstrijd. De dames van Trivos roepen alle Wijchenaren op om het team te komen aanmoedigen in hun strijd voor het kampioenschap. Op deze wijze willen ze laten zien dat ze de titel ‘Wijchens Sportteam’ meer dan waard zijn.  

Leave a comment

Your email address will not be published.


*