Valse start in 2019 voor D1 in de bekerwedstrijd tegen WIK

WIK Steenderen Dames 1  –  Trivos Dames 1   3-0  (25-16, 25-21, 25-23)

Afgelopen vrijdagavond hebben de Trivosdames voor de beker gespeeld in Steenderen tegen de dames van WIK.
Dat Trivos toch wel moeite heeft met het spelen op een doordeweekse dag in een uitwedstrijd is ook nu weer gebleken. Na een lange dag van school en/of werk het vroege vertrek naar Steenderen om aldaar om half 9 te spelen tegen de plaatselijke trots, eveneens een 3e divisionist in groep A.
Vooraf was dit duel natuurlijk interessant omdat WIK op de 2e plaats staat en Trivos bovenaan in de 3e divisie B.
Coach Peter Groenen had de beschikking over een complete selectie, inclusief de jeugdspelers. Vijf van de jeugdspelers spelen overigens de volgende dag met de Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen weer mee. Een druk programma dus.

De eerste set was Trivos niet goed bij de les, terwijl daarentegen WIK volop de aanval koos. Bij de stand 10-10 begon WIK uit te lopen. De tweede set begon Trivos beter te spelen, maar met name individuele fouten brachten WIK keer op keer op voorsprong.
De derde set begon hopeloos met een snelle 5-1 achterstand, maar Trivos richtte zich op. Bij 8-6 was er bij het Trivos publiek goede hoop en wellicht kon er nog een zogenaamde 5-setter uit worden gesleept. Trivos kwam zelfs op een voorsprong van 17-19, maar WIK herstelde zich 19-19.
Om en om werd gescoord, maar de vermoeidheid bij de Trivosdames begon een rol te spelen.
Bij 23-23 maakte WIK het spel af en won zodoende deze pot met een verdiende 3-0 overwinning.

Door dit verlies is Trivos uitgeschakeld voor de beker en kan het zich helemaal gaan richten op de competitie. Zaterdag 12 januari is de thuiswedstrijd tegen de dames van SSS uit Barneveld. Deze match betekent gelijk de ommekeer in de competitie, want de tweede wedstrijd van de competitie was eveneens tegen SSS. Deze partij werd door Trivos in Barneveld gewonnen met 1-3.
De wedstrijd begint om half 4 in Sportcentrum Arcus en de entree is gratis.

Kom de dames aanmoedigen op misschien wel de weg naar het kampioenschap.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*