Even voorstellen: Ton Teunissen en Astrid Hooykaas

Op de afgelopen Algemene Leden Vergadering van 5 september is gekozen tot voorzitter van de Technische Commissie (TC) Ton Teunissen. Ton is de opvolger van Edward Geerts.
Als vice-voorzitter is benoemd Astrid Hooykaas. Door de invulling van deze 2 functies is onze TC weer volledig bezet. In dit interview leren jullie beide TC leden beter kennen.

Bijna gelijktijdig zeiden Astrid en Ton dat er niet te veel diepgang in moest zitten. Vooral een beetje luchtig moest het blijven met af en toe een serieuze noot. Hieronder het resultaat.

Hoe staat het met jullie privéleven?

Ton: Ik ben al 42 jaar getrouwd met Karin en wij hebben 1 dochter van 40.
Astrid: Ik woon samen met Bas en zijn twee dochters Isa en Jinte.

 Volleyballen jullie kinderen ook?

Ton: Nee, mijn dochter doet aan hardlopen en de sportschool.
Astrid: Ja, beide kids zitten bij de Trivos Mini’s.

Volleyballen jullie zelf ook?

Astrid: Met het volleyballen ben ik op m’n 12de begonnen in Tiel. Na een aantal jaren derde divisie gespeeld te hebben ben ik gaan tennissen en voetballen. Nu al weer in mijn vierde jaar bij Trivos.
Ik speel nu libero in Dames 2.
Ton: Nee, niet meer. Ik heb bij een aantal verenigingen gespeeld die nu al lang niet meer bestaan, in klasses die ook al verdwenen zijn en op een niveau dat nu niet meer vergelijkbaar is. . . . . . . .

Waar zijn jullie geboren?

Astrid: Tiel.
Ton: Rheden.

Wat doen jullie in het dagelijks leven?

Astrid: Ik heb in 2002 mijn CIOS opleiding afgerond en 6 jaar als zwem- en fitnessonderwijzer gewerkt. Ik werk nu bij de Bovemij in Nijmegen.
Ton: Ik ben leidinggevende geweest in de logistiek.

Wat willen jullie bereiken met de TC?

Ton: Het beleid voor de komende jaren duidelijk vast stellen. Waar willen we met zijn allen heen en hoe gaan we dat doen. De basis is het Trivos beleidsplan en daar invulling aan geven. Zowel op organisatorisch- als op technisch gebied. We zijn toe aan een stapje verder. Een prachtige hal hebben we al, nu de rest.
Astrid: Ik sluit mij daar volledig bij aan en dat natuurlijk door middel van een goede samenwerking met de TC leden en trainers / coaches.

Hoe gaat de TC dat doen?

Ton: Door bijvoorbeeld de trainers dezelfde oefenstof te laten doen, opdat er bijna geen verschillen in bijvoorbeeld de techniek ontstaan. Opleiding en cursussen zijn noodzakelijk, zodat de trainers goede handvaten hebben.
Astrid: En dat geldt dan voor alle teams, Trivosbreed.

Wat zijn jullie hobby’s?

Astrid: Volleybal natuurlijk en ik heb in de schuur nog een racefiets staan. Verder gewoon lekker genieten van het leven.
Ton: Tennis, fotografie, Skeeleren en natuurlijk Trivos.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Astrid: Waar de zon schijnt. We zijn nu in Frankrijk geweest.
Ton: Toch wel Oostenrijk. Ik ben al in veel landen geweest, maar Oostenrijk is toch speciaal. Komt ook omdat mijn kleinzoon daar geboren is.

Welke blunder vergeten jullie nooit meer?

Ton: Ik had ooit een sollicitatiegesprek bij defensie als sportdocent. Op mijn weg daar naartoe zag ik ’s morgens vroeg een hardloper die zich het snot voor de ogen liep. Even later in het sollicitatiegesprek vertelde ik dat ik vanmorgen een hardloper zag met het snot voor de ogen en dat ik dat een beetje vreemd vond, zo vroeg al. De man van de sollicitatie vertelde mij dat hij die hardloper was. Ik ben niet aangenomen!
Astrid: Ik was ooit keepster bij het voetballen en op een gegeven moment kregen wij een penalty tegen. Terwijl ik tegen de paal mijn voetbalschoenen aan het uitkloppen was, floot de scheids om de penalty te nemen. De bal verdween in de andere hoek en toen was het een goal.

Waar kunnen ze jullie voor wakker maken?

Ton: Snert met alles d’r op en d’r an. Heerlijk.
Astrid: De andijviestamppot van mijn moeder.

Voor wie hebben jullie een enorme bewondering?

Astrid: Mensen die ondanks tegenslagen, toch alles er uit halen wat er in zit zoals Maarten van der Weijden. Ook bijvoorbeeld een Fernando Ricksen, die ondanks alles positief blijft.
Ton: Nelson Mandela, maar natuurlijk ook hetgeen Astrid zegt.

Wat is jullie favoriete muziek?

Ton: Muziek van goede kwaliteit op een goede muziekinstallatie afgespeeld. Ook bands als de Rolling Stones, maar ook vind ik carnavalsmuziek leuk.
Astrid: Pink, maar eigenlijk alle muziek. Ligt ook aan mijn stemming.

Wat is jullie favoriete eten en drankje?

Ton: Ik lust eigenlijk alles, heel makkelijk. Verder een goed biertje, maar ik ben een gelegenheidsdrinker.
Astrid: Natuurlijk de andijviestamppot van mijn moeder en de Sexy Linda van Zaal 4.

Wat zou als politicus in het parlement jouw speerpunt worden?

Ton: Beter onderwijs, aansluitend op de praktijk.
Astrid: Meer gymlessen en schoolzwemmen.

Wat willen jullie nog kwijt aan de lezers?

Astrid en Ton: Je kunt nooit genoeg vrijwilligers bij een vereniging hebben, daar draait alles op. Verder is kritiek goed, maar moet wel onderbouwd zijn. Daar kunnen we iets mee. We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel. De TC staat altijd open voor opmerkingen en suggesties. Onze emailadressen zijn: ton@trivos.nl  &  astrid@trivos.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*