Trivosdames maken favorietenrol waar

HVV Dames 1  –  Trivos Dames 1  0-3 (13-25, 8-25, 16-25)

Vooraf was de druk bij Trivos best hoog. Immers als mede koploper in de 3e divisie en oud bekerwinnaar, was de bekerwedstrijd afgelopen donderdag tegen 1e klasser HVV op papier een makkelijke tegenstander. Onderschatting was daarbij dus de grote vijand. Ook de lange reis naar Hattem en dat op het late tijdstip van half 9, kon wellicht een valkuil zijn.
Een aantal jonge speelsters van de damesselectie zitten meestal op een dergelijk tijdstip in de nachtjapon naar Goede Tijden Slechte Tijden te kijken, daarom was het ook des te opvallender dat deze jonge talentvolle speelsters allen van de partij waren en ook allemaal (goed) gespeeld hebben.
Trivos is wat dat betreft goed voorbereid op haar toekomst. Bij Trivos ontbrak alleen middenaanvalster Lieke Wouters vanwege studieverplichtingen.

Het Sportteam van Wijchen begon de 1e set onwennig. HVV had het plan opgevat om meteen van begin af aan fel te beginnen. Dat had resultaat. Trivos was een beetje overbluft en al snel was het 6-1 en 7-2 voor HVV.
Bij 8-3 vroeg coach Peter Groenen dan ook maar even een technische timeout aan en dat bracht de ommekeer. Nienke Visser en Manon Ottjes scoorden om en om en Evi Bosmeier deed uitstekend liberowerk. Bij 11-11 vroeg de HVV coach zijn timeout aan. Sophie Posthumus maakte de 12-13 en haalde daarmee de service terug. Door Lotte Könning werd met haar service 8 punten gemaakt, waardoor Trivos heel royaal op een 12-21 voorsprong kwam. De 9e service ging nipt uit 13-21. Dit was wel de opmaat voor de Trivos servicedruk de rest van de partij. HVV sloeg de service in het net, waarna Sophie Posthumus met 3 services de 1e set binnen haalde.

De 2e set kwam voornamelijk op het conto van Stefanie Beekers die bij de stand 1-3 een serviceserie van 9 punten maakte. Door Anne Veenstra, Nienke Visser, Sophie Posthumus en Manon Ottjes werden de overige punten gemaakt, waarvan de laatste 2 punten uit de service van Sophie Posthumus.

In de 3e set kwam Kristy Goijarts in het veld voor Manon Ottjes en Esmee Driessen voor Stefanie Beekers.
Door de wisselingen in het veld, was er even een kleine gewenning nodig. Bij 7-6 kwam Korinda Kant, voor de service, in het veld voor Anne Veenstra. Kristy Goijarts en Esmee Driessen pakten hun punten ook mee, maar HVV bleef fanatiek terug vechten. Bij 13-13 kwam Sophie Posthumus aan de service en daarmee haalde zij 3 punten binnen (1 ace). Na de HVV timeout sloeg Korinda Kant de bal bij een aanval in het net, maar gelukkig maakte Esmee Driessen met 2 uitstekende aanvallen 2 punten. Tussendoor werd Kristy Goijarts gewisseld voor Manon Ottjes en bij 15-19 kwam Vera de Weerdt in het veld voor Lotte Könning. Dit bracht 2 punten op met haar service. Op het eind maakte Korinda Kant met haar service 2 punten (HVV sloeg de bal beide keren in het net bij de passing). Uiteindelijk maakte Manon Ottjes het af met een harde klap.

Coach Peter Groenen was tevreden met het resultaat. “Je weet het maar nooit met dergelijke teams. Gelukkig hadden wij veel servicedruk. Nu weer een ronde verder, daar gaat het om.” Aldus de coach.

Zaterdag 3 november om 15:30 uur speelt Trivos voor de competitie de derby tegen VoCASA
Dames 3 in Sportcentrum Arcus.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*