Trivosdames koploper na 3-1 overwinning

Trivos Dames 1 – Avior Dames 1 3-1 (25-16, 25-19, 25-10, 21-25)

Fotograaf: Rob Jansen

De dames van Trivos zijn na zaterdag de trotse koploper in de 3e divisie.
3 sets lang domineerde het team van coach Peter Groenen en kwam tegenstander Avior uit Schalkhaar er niet aan te pas. Alleen in de laatste set werden de teugels een beetje gevierd en kon Avior nog iets terug doen.

Meteen vanaf de eerste bal knalde Trivos er op los.
Met name de gehele wedstrijd was de servicedruk van Trivos een sterk wapen. Daarentegen was het opvallend dat Avior vaak de service in het net sloeg.
Spelverdeler Vera de Weerdt en libero Evi Bosmeier speelden ijzersterk en stelden haar aanvalsters in de gelegenheid veelvuldig te kunnen scoren.
Deze aanvalsters sloegen er naar hartenlust op los. Zo maakten Korinda Kant, Stefanie Beekers, Lieke Wouters, Manon Ottjes en Anne Veenstra alle punten.

De 2e set begon met een voetfout bij de service van Vera de Weerdt, althans volgens de scheidsrechter. De Aviorservice vloog in het net, waarna Korinda Kant met de service de score uitbouwde naar 3-1. Bij 8-4 werd jonkie Kristy Goijarts ingebracht voor Manon Ottjes voor de service.
Een mooie omloopbal van Vera de Weerdt op Nienke Visser bracht de stand op 9-4. Na de Avior timeout maakte Anne Veenstra met haar service 2 punten. Beide punten waren overigens ontstaan door 2 killbloks door respectievelijk Lieke Wouters en Korinda Kant. De 15-5 was een sensationeel punt van Korinda Kant, nadat de bal was gered door Vera de Weerdt uit het publiek! De aanval van Avior ging via het Trivosblok zo hard buiten het veld dat deze op de tribune terecht zou komen. Met gevaar voor eigen leven sprintte Vera de Weerdt de tribune op en kon zodoende de bal weer terug halen, waarna Korinda Kant het punt scoorde.
Bij 15-9 kwam Sophie Posthumus in het veld voor Korinda Kant. De nummer 3 van Avior scoorde echter 2 punten, waarna de Trivos timeout een feit was. Vol venijn sloeg Lieke Wouters een harde bal dwars door het Avior blok. Bij 19-15 maakte Sophie Posthumus 4 punten met haar service (1 ace).
De laatste 2 punten werden gescoord door Manon Ottjes.

De 3e set werd ingeluid door een ijzersterke servicereeks van Korinda Kant met 5 punten. Bij 11-6 haalde Lieke Wouters met een mooie omloopbal (aangeven Vera de Weerdt) de service terug, waarna Anne Veenstra aan de service kwam. Met het dagrecord van 8 punten sloot zij haar reeks af.
Een killblok van Stefanie Beekers bracht Avior helemaal in de mineur. Bij 24-8 werd Lotte Könning ingebracht voor Vera de Weerdt voor de service. De laatste klapper was van Stefanie Beekers.

Het begin van de 4e set leek een complete walk-over te worden. Bij 1-1 maakte Sophie Posthumus met haar service 4 punten, 5-1. Nienke Visser sloeg de bal in het net, maar maakte even later met de service een ware ace. 3 sterke aanvallen van Avior zorgden er voor dat Schalkhaar weer enige hoop kreeg. Manon Ottjes maakte met haar service een ace en werd daarna voor de service gewisseld voor Kristy Goijarts. Wederom 3 sterke aanvallen van Avior waren het vervolg 9-8. Gelukkig maakte Lieke Wouters via het Avior blok de 10-8. Bij 11-10 was de koek bij Trivos op. Avior liep uit naar 11-18. De ingevallen Esmee Driessen maakte gelukkig de 12-18. Manon Ottjes werd terug gewisseld voor Kristy Goijarts. Een netfout van Trivos maar gelukkig was daar Esmee Driessen 13-19. Sophie Posthumus aan de service en deze scoorde via de Avior verdediging. Timeout Avior. Ook de 2e service ging via de verdediging uit het veld 15-19. Na een lange rally was uiteindelijk het Aviorblok te sterk 15-20. De service ging rechtstreeks in het net 16-20. Esmee Driessen maakte met haar service een voetfout 16-21. Een harde Avior aanval werd precies aan de binnenkant van de zijlijn binnen geslagen 16-22.
Korinda Kant werd ingebracht voor Sophie Posthumus. Manon Ottjes sloeg hard binnen en de Avior aanval werd uit geslagen 18-22. Timeout Avior. Bij een mooie aanval raakte Lieke Wouters de antenne 18-23, maar toch was het Trivos wat de klok sloeg. Avior was bezig op te geven, Trivos hoefde alleen de genadeslag toe te brengen. Door het killblok van Lieke Wouters was het slechts een kwestie van tijd 19-23. De service van Anne Veenstra bracht 2 punten op 21-23. De lange rally met fantastische redding van Anne Veenstra gaf hoop, maar helaas werd de bal door Manon Ottjes nipt uit het veld geslagen. Tenslotte was de harde Avior aanval de nekslag voor de Trivos dames.

Coach Peter Groenen was na afloop teleurgesteld over het verlies van de 4e set. Hier praten we dinsdag over op de training, zodat we ook daar weer lering uit kunnen trekken.
Een pluspunt na afloop van de wedstrijd was dat concurrent WaHo verrassend had verloren met 3-1 van de nummer laatst Voorwaarts. Trivos staat nu op een gedeelde 1e plaats.

Volgende week speelt Trivos eveneens tegen de dames van Voorwaarts in Twello.
Op zaterdag 3 november om 15:30 uur speelt Trivos weer thuis in Sportcentrum Arcus tegen VoCASA Dames 3. Deze zwaarbeladen derby is elk jaar weer de dijenkletser van het jaar. Normaliter komt het team van VoCASA met een spelersbus naar Wijchen om zodoende met een team van 15 speelsters deel te nemen aan de wedstrijd. In ieder geval hebben de Trivosdames er ongelofelijke zin in, dus dat beloofd een mooie partij te worden. De entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*