Zwaarbevochten 1-3 overwinning van D1 op SSS

SSS D2  –  Trivos D1    1-3 (18-25, 22-25, 25-27, 25-14)

Na de goede competitiestart van de Trivosdames vorige week met 4-0 winst tegen Dros Alterno, waren afgelopen zaterdag de dames van SSS in Barneveld aan de beurt.
Dat het geen makkelijke middag zou worden, was van tevoren al ingecalculeerd. De eerste 3 sets kwam Trivos dan ook al meteen op grote achterstanden met minimaal 5 punten verschil (8-2, 5-0 en 5-0). Alleen in de 4e set werd met een voorsprong begonnen van 3-6.

Coach Peter Groenen moest het in deze wedstrijd doen zonder zijn secondanten Hennie Visser en Guido van der Zand, vanwege verplichtingen elders.
De 1e set was er eentje van ‘kantje boord’. Met andere woorden was een snelle achterstand van 7-2 verkregen en was SSS beduidend sterker. Trivos was tot op dat moment geen schim van het team van een week eerder en coach Groenen moest dan ook acuut ingrijpen met een timeout. Na de onderbreking werd een aanval van Trivos uit het veld geslagen 8-2.
Aanvoerster Anne Veenstra, die het deze middag een paar keer aan de stok kreeg met de scheidsrechter, sloeg haar aanval dwars door het blok. Het SSS antwoord daarop was exact zo’n zelfde bal eveneens door het Trivosblok 9-3. Wederom was daar Anne Veenstra die via het blok scoorde. Korinda Kant maakte een mooie aanval af in het SSS achterveld en door Manon Ottjes werd een aanval eveneens hard afgemaakt 9-6. SSS raakte in lichte paniek en vroeg haar timeout aan. Een klutsbal volgde en de bal viel pardoes op de grond aan SSS kant 9-7.
SSS hervond zich en maakte de ene mooie aanval na de andere. Bij 13-9 pakte Vera de Weerdt nog even haar onvervalste ‘Vissertje’ (bal spelverdeelster ineens over het net) mee 13-10. Via het Trivosblok ging een SSS aanval uit het veld 14-10. Vanaf hier werd het de 0ne Woman show van Korinda ……. Kant. Zoals eerder gememoreerd was het ‘kantje boord’, maar in haar uppie haalde zij met een verwoestende aanval de service terug die zij vervolgens zelf ging nemen. 9 servicepunten op een rij, waaronder 1 ace, was haar aandeel en deze klap kwam SSS niet meer te boven. Pas bij 14-20 werd haar reeks onderbroken. Trivos speelde de rest van de set geconcentreerd uit, waarna het winnende punt door SSS in het net werd geslagen.

Ook de 2e set begon weer met een achterstand en bij 5-0 vroeg coach Groenen zijn eerste timeout aan. Stefanie Beekers, Anne Veenstra en Manon Ottjes scoorden hier de meeste punten. Bij 12-9 kwam Esmee Driessen in het veld voor Stefanie Beekers en meteen scoorde zij haar eerste punt deze middag. Bij 14-12 kwam Manon Ottjes aan service. 4 punten haalde zij hier uit 14-16, waarna de coach van SSS zijn timeout aanvroeg. Deze timeout pakte voor SSS goed uit getuige de reeks van 3 punten 17-16. Anne Veenstra maakte met een mooi balletje langs de lijn weer de gelijkmaker. Na een lange rally met goede reddingen van Evi Bosmeier en mooie setup’s van Vera de Weerdt, was het toch SSS die scoorde 18-17. Lieke Wouters maakte een prachtige aanval ongenadig af 18-18 en haalde zo haar eigen service terug. Hiermee maakte zij 2 punten. Met haar 3e service sloeg zij bijkans de scheidsrechter van zijn stoel af die dan ook een punt aan SSS toekende 19-20. Esmee Driessen scoorde maar de service werd door Vera de Weerdt in het net geslagen. Vervolgens scoorden Esmee Driessen en Korinda Kant, waarna SSS de 2e timeout aanvroeg.
Korinda Kant sloeg de service in het net, maar herstelde zich meteen met een bal in het uiterste hoekje van het speelveld 22-24. Uiteindelijk was het Anne Veenstra die via het SSS blok scoorde 22-25.

Ook de 3e set begon Trivos met een snelle 5-0 achterstand door met name persoonlijke fouten (2x net, 2x kluts). SSS sloeg de bal in het net, waardoor wederom Korinda Kant haar naam als servicekanon waar kon maken. Deze maal sloeg zij 5 servicepunten binnen 5-6.
Na de SSS timeout sloeg Manon Ottjes de bal uit het veld. 3 persoonlijke fouten aan Trivoszijde gaven SSS weer een voorsprong 9-6. Bij 12-8 kwam Nienke Visser in het veld voor Esmee Driessen. Toch scoorde SSS nog 2 maal 14-8. Nienke Visser scoorde, maar door Korinda Kant werd de bal uitgeslagen 15-9. Sophie Posthumus werd ingebracht voor Korinda Kant. Bij 17-11 werd Vera de Weerdt gewisseld voor Lotte Könning. SSS scoorde haar service via de Trivos verdediging 18-11 en de overwinningskansen voor Trivos verdwenen als sneeuw voor de zon. Edoch, de scheidsrechter zag een arm van een SSS speelster over het net bij een aanval 18-12. Manon Ottjes plaatste een zogenaamd killblock 18-13. Lotte Könning sloeg met haar service een onvervalste ace en haar 2e service ging via de SSS verdediging uit het veld 18-15. Timeout SSS. Helaas ging de 3e service in het net. Trivos sloeg een aanval uit het veld en door de aanvalster van SSS werd een mooie bal precies in het opengevallen gat in het middenveld geplaatst 21-15. Timeout Trivos. Sophie Posthumus scoorde via het SSS blok. Door Anne Veenstra werd een aanval in het blok geslagen 22-16. Manon Ottjes rondde haar aanval mooi af en even later was het Nienke Visser die een SSS aanval onschadelijk maakte met een killblock 22-18. SSS sloeg haar aanval horizontaal uit het veld 22-19 en Trivos kreeg weer hoop. Een diagonale aanval van SSS veroorzaakte een punt, maar door Manon Ottjes werd dat kunstje aan de andere kant nagedaan 23-20. Voor de service werd de van een blessure herstelde Kristy Goijarts ingebracht. Dit bracht meteen een punt op 23-21. Helaas was de SSS tegenaanval ook weer raak 24-21. Door de 2e scheidsrechter werd gezien dat een speelster van SSS het net raakte 24-22. De formidabele service van Anne Veenstra bracht 3 punten op en Trivos stond op voorsprong 24-25. Het goede SSS blok maakte een aanval van Trivos onschadelijk en weer was de stand gelijk. Lotte Könning liet ook zien een echt ‘Vissertje’ te kunnen produceren en bracht Trivos weer op voorsprong. De laatste bal werd door SSS langs de verkeerde kant van de antenne geslagen en zo haalde Trivos met veel kunst en vliegwerk ook de 3e set binnen.

Voor de verandering begon Trivos de 4e set maar eens met een voorsprong. Bij 4-7 kwam de nummer 11 van SSS aan de service en deze bouwde zij uit naar 11-7. Trivos was de kluts volledig kwijt en vooral door veel persoonlijke fouten kon SSS naar hartenlust scoren.
Bij 16-10 paste coach Groenen nog een dubbele wissel toe: Vera de Weerdt voor Lotte Könning en Sophie Posthumus voor Korinda Kant, maar dat kon het tij niet meer keren.
Bij 20-12 kwam Kristy Goijarts nog in het veld voor Manon Ottjes en bij 23-12 Nienke Visser voor Lieke Wouters. De winnende SSS treffer werd door Esmee Driessen in het net geslagen.

De dames van Trivos zijn op de goede weg en weten zich nu ook terug in de wedstrijd te knokken, ondanks een soms uitzichtloze situatie.
Volgende week vrijdag 5 oktober speelt Trivos in Wageningen tegen de studentes van koploper WaHo. Het duel begint om 19:30 uur in Sporthal De Bongerd (universiteitscomplex).

Leave a comment

Your email address will not be published.


*