Nederlands mannenteam wint van Finland in bomvol Arcus

Foto´s: Rob Jansen

De eerste interland van 2018 van het Nederlands heren volleybalteam vond plaats afgelopen zaterdag in een bomvol sportcentrum Arcus in Wijchen.

De 900 enthousiaste toeschouwers zagen de Lange Mannen van Nederland makkelijk winnen van het jonge team van Finland (tiende op de Europese ranglijst). Na de 3-0 overwinning, met de Setstanden: 25-19, 25-15, 25-17, kreeg het publiek in Arcus nog een toegift in de vorm van een extra vierde set. Ook deze set werd eenvoudig gewonnen met 25-16.

Nederland was gewoonweg te sterk voor de jonge Finnen, Er waren veel debutanten die overigens goed te herkennen waren. Volgens een goed Fins gebruik worden de debutanten kaal geschoren voordat ze hun debuut mogen maken. De Finnen hadden echter weinig in te brengen tegen de aanvalskracht en het serveergeweld van de Lange Mannen.

Na de eerste 2 sets wisselde coach Gido Vermeulen zijn complete selectie en groeide Nimir Abdelaziz, met zijn enorme sprongkracht, harde aanvallen en onhoudbare opslagbeurten uit tot publiekslieveling, er werd zelfs de wave ingezet door het enthousiaste Wijchense publiek.

Het duel tegen het jonge Finland was de eerste van drie oefeninterlands in de aanloop naar de European League.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*