Mooie resultaten op de Mini Regiokampioenschappen Oost

Zaterdag 28 april zijn de Regiokampioenschappen (Oost) georganiseerd in de Arcus. Op vrijdagavond 27 april tijdens Koningsdag zijn er met 10-12 vrijwilligers de velden in de trainingshal en wedstrijdhal met tribunes opgebouwd. Vervolgens is er vanaf 08.30u ‘s ochtends gewerkt door de wedstrijdleiding om nog kleine dingen door te bespreken om de dag goed te laten verlopen. Rond 09.15u kwamen de eerste teams uit de gehele Regio Oost zich aanmelden voor de Regiokampioenschappen. Er waren teams van CMV niveau 2 tot en met CMV niveau 6 en op de dag zelf waren er 46 teams aanwezig.

De gehele dag is prima verlopen mede dankzij de wedstrijdleiding door hulp van ouders, mini begeleiders, en jeugdleden die eigenlijk even kwamen kijken, maar toch een paar wedstrijden nog hebben gefloten namens de wedstrijdleiding! Trivos is erg dankbaar voor de mensen die ervoor hebben gezorgd dat er een sportieve en leuk toernooi is georganiseerd.

Trivos heeft tijdens de Regiokampioenschappen met drie teams deelgenomen aan de Regiokampioenschappen. CMV niveau 2 zat in een poule van 6, hierbij moesten de teams allemaal één keer tegen elkaar spelen en de poule winnaar werd uiteindelijk de Regiokampioen. CMV niveau 2 is uiteindelijk 4e geworden! Het tweede team was een CMV 3 team van Trivos. Het team heeft erg goed gespeeld, alleen zat het een team in een erg sterke poule en wist uiteindelijk een set gelijk te spelen en een set te winnen. Dit resulteert dat het team 3e is geworden in de poule en niet door kon spelen in de kruisfinales voor plek 1 t/m 4.

Het derde team was het CMV niveau 4 team. De poule bestond uit Ecare Apollo 8, Avanti en Alterno. De eerste wedstrijd was tegen Ecare Apollo 8. Dit team was erg stabiel en was het erg lastig om te scoren bij dit team. Uiteindelijk werd de eerste wedstrijd in beide sets verloren. De volgende wedstrijd moest direct gespeeld worden tegen Avanti. Dit was een belangrijke wedstrijd om kans te maken op de kruisfinale. Avanti had de vorige wedstrijd namelijk gewonnen van Alterno. De wedstrijd ging gelijk op, uiteindelijk was Trivos N4 1 toch te sterk in beide sets, met dit resultaat was Trivos met één been in de kruisfinales. De volgende wedstrijd moest tegen Alterno gespeeld worden en moest minimaal gelijk spelen in de set of winnen om tweede te worden in de poule. De wedstrijd tegen Alterno was tegen erg jonge speelsters van 7-8 jaar oud. De wedstrijd werd met grote verschillen gewonnen en Trivos werd dus 2e in de poule.

De eerste kruisfinale werd gespeeld tegen de nummer 1 van de andere poule tegen een bekende tegenstander in de reguliere competitie, Switch’87 N4 2. Tegen Switch’87 hadden de meiden nog geen enkele wedstrijd of set gewonnen. De speelsters waren op en top gemotiveerd en gebrand om hier een mooie wedstrijd van te maken. De rally’s tussendoor waren lang en erg spannend. De eerste set werd gewonnen door Switch met 13-17. Er was nog niks verloren, er moest minimaal met 4 punten verschil winnen tegen Switch om een verlenging van 5 minuten eruit te spelen of met 5 punten verschil te winnen om de wedstrijd te winnen. De 2e set begon erg voorspoedig met een 4-0 voorsprong. En op het eind stonden de meiden nog met 18-13 voor in de set. Helaas wist Trivos dit niet vast te houden en werd de set nog wel gewonnen met 18-16. Helaas twee setpoints te weinig. Trivos speelde hierdoor de troostfinale tegen Orion om de 3e plaats. Het begin van de troostfinale ging nog erg gelijk op, alleen op lange termijn was Trivos beide sets stabieler en slimmer om de gaatjes te vinden bij Orion en werden beide sets met 15 punten verschil gewonnen.

CMV Trivos N4 1, 3e geworden op de Regiokampioenschappen!

Uitslagen Regiokampioenschappen:

CMV niveau 2

 1. Tornado Geesteren
 2. Ecare Apollo
 3. Wevoc
 4. Trivos

CMV niveau 3

 1. Tornado Geesteren
 2. SSS
 3. Halley
 4. Voreo

CMV niveau 4

 1. Ecare Apollo 8
 2. Switch’87
 3. Trivos
 4. Orion

CMV niveau 5

 1. Tornado Geesteren
 2. Hurry-Up
 3. Avior
 4. Wevo’70

CMV niveau 6

 1. Dynamo Tubbergen
 2. Webton Hengelo
 3. Halley
 4. Orion

Leave a comment

Your email address will not be published.


*