MC1 Kampioen 1e klasse!

MC1 was de gehele 2e seizoenshelft nog ongeslagen in de 1e klasse en hadden alle wedstrijden weten te winnen met 4-0. De set uitslagen binnen wedstrijd zelf was nog wisselvallig, waarbij een set gewonnen werd waarbij de tegenstander niet meer punten haalde dan 10 punten, waarbij de volgende set nog nipt werd gewonnen met twee punten verschil. Op zaterdag 24 maart stond de eerste confrontatie met Pegasus MC1 in de Arcus en werd de wedstrijd gewonnen in het voordeel voor Trivos met 3-1(25-23, 25-20, 25-09, 19-25), ook hier was de wisselvalligheid in de sets terug te zien, zowel spannend als overtuigend. Dit was echter de eerste set verlies van de dames. Nu volgde twee weken later op 7 april de vervroegde kampioenswedstrijd tegen Pegasus MC1 in Nijmegen. De speelsters moesten met een minimale uitslag van 3-1 winnen van Pegasus om kampioen te worden.

Ongeacht het mooie resultaat twee weken van te voren wil niks zeggen dat winnen tegen Pegasus van zelfsprekend is. Even een korte geschiedenis in eerdere wedstrijden tegen elkaar tijdens de 1e seizoenshelft tegen Pegasus MC1. De eerste confrontatie werd thuis toen gewonnen met 3-1 voor Trivos (20-25, 25-12, 25,18, 25,21). Toen moesten de teams één week later weer tegen elkaar spelen, maar toen bij Pegasus. Deze wedstrijd werd toen in het voordeel van Pegasus gewonnen met 3-1 (25-22, 25,23, 07-25, 25-22).

Hopelijk hebben de Trivos meiden van het vorige seizoenshelft geleerd en kunnen ze een mooi resultaat neerzetten om twee wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen te worden tegen Pegasus MC1. Tijdens deze wedstrijd was er meer spanning voor beide teams dan natuurlijk in de eerste helft van het seizoen. Het voordeel van Trivos was dat ze vandaag mochten winnen en dat Pegasus moest winnen om nog kans te maken voor het kampioenschap in de wetenschap dat Trivos MC1 dan nog wel sets moest laten liggen in de laatste twee wedstrijden en Pegasus de laatste wedstrijd tegen Trivos MC2 moest winnen, de nummer 5. Trivos MC1 moest dan ook nog sets laten liggen tegen Tweestroom MC1 en Switch’87 MC1, de nummers 3 en 4 in de competitie.

De kampioenswedstrijd werd op 07 april gespeeld in Nijmegen bij Pegasus.
De speelsters van Trivos MC1 hadden een gezonde spanning, wat past bij een kampioenswedstrijd. De wedstrijd was erg spannend dat goed af te lezen is aan de set-uitslagen. De eerste set verliep voorspoedig met de goede service beurten van Hanne en Imke. Pegasus kwam nog erg goed terug tot 24-24 en Trivos wist uiteindelijk toch de definitieve punten te maken door de pass van Lynn K, waarop Hanne de bal setten op Evie, die volle bak de bal rechtdoor in de hoek sloeg om de set binnen te slepen met 24-26 voor Trivos.

De tweede set liep Trivos de gehele set achter de feiten door de vele gemaakte services fouten van alle speelsters of te snel de service weer verloren aan Pegasus. fouten met de service. Uit eindelijk stonden we op een achterstand van 20-12 en door de goede service serie van Mayra en Lynn S, die hun vorige servicebeurt in het net serveerde en fout maakte hun fout goed hadden hersteld en hierdoor kwam Trivos terug tot 24-22 en hadden op dit moment de service. Evie was aan zet, zij was net als Lynn S en Mayra haar vorige service beurt niet foutloos en had ook in het net geserveerd. Evie wist op het juiste moment vier keer goed te serveren waarvan drie keer direct wist te scoren  met haar service en de 2e set was binnen met 24-26.

De derde set, moest gewonnen worden om kampioen te worden. Deze set was spannender dan de voorgaande twee sets. Mirre stond goed te verdedigen deze set en leuk aan te vallen, Ilse was sterk in haar service en met haar aanval. Verschillende speelsters hadden deze set moeite met het verwerken van de servicepass. Op 23-22 werden Evie en Lynn S gewisseld voor Mayra en Ilse voor de servicepass. Evie kreeg direct de service op haar en bracht een mooie pass waarop vervolgens werd gescoord door Hanne en zorgde voor 23-23. Echter werd de service gelijk verloren en stonden we op een 24-23 achterstand. De service werd terug gewonnen en kwamen op 24-24 te staan, Lynn K was aan de service. Zoals bij veel meiden was de service wisselvallig zo was dit ook bij Lynn K het geval, maar de eerste service ging goed en punt werd gemaakt voor Trivos 24-25. Nog één punt Trivos MC1 was kampioen. Lynn K serveerde goed en tijdens een zenuwslopende rally werd uiteindelijk de genade klap uitgedeeld door Lynn S om hard en zuiver rechtdoor te scoren richting positie 1, 24-26! Trivos MC1 is kampioen, de vreugde was aanwezig bij de speelsters. Maar er moest nog één set gespeeld worden uiteindelijk ging deze naar Pegasus en werd de wedstrijd gewonnen met 1-3 (24-26, 24-26, 24-26 en 25-19).

Door deze mooie prestatie en laten zien van het mooie spel en op de juiste momenten het geleerde toe te passen wanneer het spannend is en het lef hebben en vertrouwen hebben in eigen kunnen heeft het geleid voor het kampioenschap voor de meiden van Trivos MC1 in de 1e klasse! Nogmaals gefeliciteerd Hanne, Imke, Mirre, Evie, Lynn, Lynn, Mayra en Ilse met deze prachtige prestatie!

Zaterdag 14 april was de laatste thuiswedstrijd tegen Tweestroom MC1. Voor de wedstrijd kregen de meiden een leuke kampioensshirt met hun naam van de ouders! De wedstrijd tegen Tweestroom werd vrij overtuigend gewonnen met 4-0, het was niet de beste wedstrijd van Trivos MC1 desondanks werd er wel overtuigend met 4-0 gewonnen (25-15, 25-18, 25-06, 25-18). Zaterdag 21 april is de laatste competitie wedstrijd gespeeld tegen Switch’87 in Millingen en kunnen de meiden nog een keer laten zien wat ze het afgelopen seizoen hebben geleerd en dat dit zorgt voor een mooie wedstrijd en het succesvolle seizoen kunnen afsluiten!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*