Dames 1 komt tekort tegen kampioen Dynamo 2

Dynamo D2  –  Trivos D1   3-1 (25-13, 25-13, 24-26, 25-22)

De dames van Trivos moesten afgelopen zaterdag in Apeldoorn aantreden tegen Dynamo Dames 2.
Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft het team uit Apeldoorn reeds het kampioenschap in de 3e divisie B binnen gehaald. Dit goede team met een uitstekende mix van ervaring en jeugdig talent, is de terechte kampioen geworden.
De dames van Trivos stonden op een mooie 3e plaats en wilden toch tegen de kampioen wel even laten zien, dat ze ook goed kunnen volleyballen.

De eerste en tweede set kunnen we heel kort over zijn: slecht!
2 sets verliezen met 25-13 en ook nog eens met slecht spel, is niet om naar huis te schrijven. Hoe dit zo heeft kunnen gebeuren, heeft ook coach Peter Groenen verbaasd. In zijn poging het spel een beetje bij te sturen, in de vorm van time-outs en dubbele wissels, werd geen resultaat geboekt.

De derde set echter, was van een heel ander allooi. Meteen een 2-0 voorsprong, gaf enig vertrouwen en toonde aan dat de Trivosladies wel degelijk een balletje konden slaan. De achterstand van 8-6 werd door Sara Zivic weer kort gesloten. Op een gegeven moment werd zelfs een 19-16 achterstand weer weg gewerkt, nadat spelverdeelster Hennie Visser haar eerste ‘Vissertje’ had geproduceerd (20-20). Dynamo liep wederom uit naar 24-22, maar had niet gerekend op de veerkracht van Trivos. Nadat Manon Ottjes door het Dynamoblok had geslagen, sloeg Dynamo de bal 2x in het net 24-25. Pinchhitter Nienke Visser keek erg goed en met haar röntgenblik plaatste zij de bal loepzuiver in het opengevallen gaatje in het Dynamo achterveld 24-26.

Trivos rook bloed en zette alles op alles om de vierde set in de wacht te slepen. Eigenlijk leek deze set een kopie van de derde set. Bloedfanatiek volleybal met mooie lange rally’s waren schering en inslag.
Om en om kwamen de spelverdeelsters Vera de Weerdt en Hennie Visser in het veld, om de boel scherp te houden. Bij 13-13 maakte Anne Veenstra een mooi punt en meteen daarop maakte Nienke Visser een killblok 13-15. Dynamo kwam weer langszij en nadat Libero Evi Bosmeier en Anne Veenstra een misverstandje hadden, vond coach Groenen het tijd voor een timeout. Na een mooie lange rally sloeg Trivos de bal in het net. Dynamo had met enige regelmaat een goede servicedruk, behalve nu. De bal ging rechtstreeks uit 17-16. Anne Veenstra sloeg haar service via de Dynamo verdediging uit het veld 17-17. Een goede setup van Vera de Weerdt op Nienke Visser bracht Trivos weer op voorsprong 17-18. Middenaanvalsters Stefanie Beekers en Lieke Wouters pikten af en toe hun puntjes mee, maar deze middag zat het verder niet erg mee. Bij 24-21 knalde Lieke Wouters er een keiharde bal in en even was er nog hoop. Het laatste punt was een zogenaamde ‘gestolen’ bal.
De Dynamo speelster kwam in een poging een bal te blokken, met haar halve arm over het net op Trivoszijde. Helaas ontging dit de scheidsrechter, waardoor het punt naar Dynamo ging 25-22.

De dames van Trivos waren teleurgesteld dat er geen vijfde set was uitgesleept, maar waren trots op hun vertoonde herstel na de tweede set.

Volgende week zaterdag 14 april om 15:30 uur, volgt de laatste thuiswedstrijd in Sportcentrum Arcus tegen de dames van Rebelle uit Dieren. Voor Rebelle zijn de belangen groot, gezien de 2e plek van onderen op de ranglijst.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*