Trivosdames collectieve off-day

VVH D1  –  Trivos D1   3-1 (25-13, 20-25, 25-21, 25-19)

Foto´s: Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)

De VVH supporter en oud-speler van het VVH Heren 1 team zei het na afloop van de wedstrijd heel treffend: “Trivos heeft veel talent, dat zie je aan alles. Probleem is het ontbreken van het heilige vuur. In elk team heb je een soort van schoffie nodig die het vuurtje opstookt op de juiste momenten.”
Inderdaad was dit het probleem. Of het daarnaast ook nog lag aan de andere soort wedstrijdbal, de ongezellige sporthal of de koude douches na afloop, wie zal het zeggen. Of moeten de credits simpelweg naar de VVH dames die met name met haar sterke middenaanval de punten binnen haalden?
Zeer opvallend aan Trivoskant waren het grote aantal gemiste services over 4 sets, die rechtstreeks of in het net – of uit het veld gingen (23x). Dit zijn dure punten die zomaar weg worden gegeven.
Feit is dat door dit verlies de achterstand op nummer 2 Ormi nu wel heel groot is geworden (11 punten) met nog 4 wedstrijden te gaan (plaats 2 geeft recht op P/D).

De eerste set ging tot 5-5 gelijk op. Daarna was het gedaan met de pret. Bij 20-11 probeerde coach Peter Groenen het nog even met een dubbele wissel: de grieperige Vera de Weerdt voor Hennie Visser en de 13-jarige Sophie Posthumus voor Manon Ottjes. Helaas bracht dit geen redding voor het zwalkende Trivosteam. Wel scoorde Sophie Posthumus bij 22-12 een hele mooie aanval 22-13. De service werd uit het veld geslagen, een VVH aanval raakte de vingertoppen van het Trivosblok en de laatste bal werd inspiratieloos uit het veld geslagen 25-13.

Trivos begon de tweede set goed. De netserve van VVH gaf Trivos hoop. Manon Ottjes sloeg een bal dwars door het VVH blok en Anne Veenstra maakte haar eerste killblok 0-3. Vervolgens volgden 4 services aan weerskanten die rechtstreeks uit het veld vlogen! Manon Ottjes sloeg haar service via de VVH verdediging wel raak 6-2. Twee mooie tussentijdse aanvallen van Anne Veenstra en Lieke Wouters en een zogenaamd ‘Vissertje’ van Vera de Weerdt brachten de stand op 5-8. VVH maakte een opstellingsfout 5-9. Evi Bosmeier maakte een prachtige redding op een VVH aanval, waarna Anne Veenstra kon scoren 9-16. VVH begon weer punten te scoren en bij 13-17 vroeg coach Groenen zijn timeout aan. Het bleef moeizaam gaan en toen Anne Veenstra bij 18-20 de bal uit het veld sloeg, zagen de aanwezige Trivos supporters een doemscenario opduiken. Gelukkig haalde Manon Ottjes de service terug. Stefanie Beekers sloeg haar service met een speciaal soort effect, wat de VVH verdediging volledig verraste 19-22. Haar volgende service vloog hard via de VVH verdediging uit het veld 19-23. Na de VVH timeout sloeg VVH de bal uit het veld 19-24. Toch nog een harde middenaanval ging via de Trivos verdediging uit het veld. De laatste bal werd door VVH in het net geslagen 20-25.

De derde set begon met een uitservice van Vera de Weerdt. Meteen daarop werd de VVH service omgezet in een ace 2-0. Sara Zivic maakte een prachtige aanval af en VVH sloeg de bal in het net 2-2.
Manon Ottjes scoorde uit een mooie setup van Vera de Weerdt 2-3. Stefanie Beekers en Lieke Wouters scoorden en bij 4-9 was de VVH timeout een feit. Trivos liep uit naar een 11-16 voorsprong.
Bij Trivos ontstonden persoonlijke fouten en misverstanden en bij 16-17 vroeg Peter Groenen een timeout aan. Deze bracht geen geluk. De VVH service ging via de Trivos verdediging uit het veld en de nummer 6 van VVH raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor deze tot grote verrassing van Trivos evenwijdig aan het net aan Trivoszijde, op de grond viel 18-17. 3 ballen achter elkaar vlogen uit het veld 19-19. De Trivosservice vloog uit het veld en de aanval van VVH ging via de verdediging tegen het plafond 21-19. Een net- en touchebal voor VVH en na een lange rally de harde afmaker noopten coach Groenen tot zijn 2e timeout bij 23-20. Meteen hierna sloeg Anne Veenstra de bal gloeiend hard binnen 23-21. Helaas was daar de nummer 7 van VVH die hetzelfde deed 24-21. De laatste bal werd door Trivos in het net geslagen.

De vierde set moest uitwijzen of Trivos Harderwijk als winnaar kon verlaten. Sara Zivic scoorde het eerste punt en

Stefanie Beekers deed de rest 2-5. Hennie Visser maakte een ‘Vissertje’ 2-6.
Helaas was haar volgende bal, een soort van boksbal, nipt uit het veld 3-6. VVH speelster met nummer 8 maakte een ace met de service. Sophie Posthumus maakte een heel bekeken punt, hard en zuiver 4-7. VVH knokte terug met 2 punten, waarna libero Evi Bosmeier zodanig een bal onschadelijk maakte, dat deze terug kwam op de helft van VVH en daar via de verdediging uit het veld vloog 6-8. VVH gaf niet op en gooide alles op de aanval 9-8. Korinda Kant werd ingebracht voor Sara Zivic. Stefanie Beekers scoorde met een tipbal 9-9. Wederom persoonlijke fouten en misverstanden brachten de stand op 15-10. Bij 16-12 werd spelverdeelster Hennie Visser gewisseld voor diagonaal Manon Ottjes, zodat er 3 aanvalsters bij het net kwamen te staan. Sophie Posthumus sloeg haar service via de VVH verdediging uit het veld en Manon Ottjes vond een gaatje in het VVH achterveld 16-14. Timeout VVH. VVH scoorde met een bekeken tipbal. Sophie Posthumus werd gewisseld voor spelverdeelster Vera de Weerdt. VVH sloeg de service uit het veld. Anne Veenstra sloeg haar service eveneens via de VVH verdediging uit het veld 17-16. 2 middenaanvallen (geen blok) en een misverstand tussen Anne Veenstra en Manon Ottjes brachten de stand op 20-16. Na de Trivos timeout sloeg Korinda Kant in het net 21-16. Manon Ottjes sloeg binnen langs de lijn en VVH raakte de antenne 21-18. De nummer 7 van VVH knalde weer een bal binnen en Korinda Kant sloeg wederom in het net 23-18. Sara Zivic werd terug gewisseld voor Korinda Kant en scoorde via het net 23-19. Met de dubbele wissel van Hennie Visser voor Vera de Weerdt en Sophie Posthumus voor Manon Ottjes, wilde coach Peter Groenen nog proberen het spel van VVH te ontregelen. Jammer genoeg lukte dat niet meer en trok VVH met 2 goede aanvallen aan het langste eind 25-19.

Aanstaande zaterdag moeten de dames van Trivos tegen haar naaste concurrent Ormi Dames 1.
Het duel begint om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en alle steun is nodig.
Trivos-, volleybal en sportliefhebbers kom de dames van Trivos steunen in haar jacht op plaats 2.
Je weet nooit hoe een koe een haas vangt…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*