Neutrale toeschouwer grote winnaar bij derby

Trivos D1  –  VoCASA D 3   3-2 (25-14, 25-27, 25-21, 26-28, 16-13)

Afgelopen zaterdag was de grote kraker in de 3e divisie, de derby-wedstrijd tussen Trivos en VoCASA.
Vooraf was al een soort van gezonde psychologische oorlogsvoering gevoerd in de sociale media en ook de flyer van Trivos liet zich niet onbetuigd. Doris van de Waps en Eronimus Otterspeer lieten hun licht schijnen over de aanstaande confrontatie naar voorbeeld van Statler and Waldorf van de Muppets show.

In de 1e set was het Trivos wat de klok sloeg. Nadat de strijd tot 4-4 gelijk was opgegaan, nam Trivos de overhand. Bij 12-7 vroeg de VoCASA coach nog even zijn timeout aan wat een klein succes bleek (14-10). Nadat Trivos coach Peter Groenen zijn timeout had aangevraagd, begon Trivos te knallen. Lieke Wouters, Stefanie Beekers en Manon Ottjes bouwden de score uit en uitstekend libero werk van Evi Bosmeier deed de rest. De tussentijdse service serie van Anne Veenstra (7 punten) droeg daaraan zeker bij 25-14.

De 2e set was er eentje van fantastisch en spannend volleybal. Aan weerszijden werden grote fouten gemaakt, maar ook prachtig volleybal gespeeld. Voor de een was het een hartverzakking en voor de ander een complete opleving. Lange rally’s waren standaard en tot 25-25 was de spanning om te snijden. De nummer 14 van VoCASA sloeg de bal via het blok uit en de laatste bal werd door Trivos verkeerd geblokt 25-27.

In de 3e set was het opvallend dat de oude (met respect) ervaren rotten in het veld stonden bij VoCASA. De oud-dames 1 speelsters met o.a. Susan Kokke en Wietske Wijnberg waren hier van de partij. Trivos had als list bedacht de kinderen van Wijnberg aan de kant te posteren, echter dit werkte averechts (juichten voor VoCASA). Het was dan ook VoCASA die bij de stand 2-2 begon uit te lopen naar 3-7. De eerste timeout van Trivos was een feit. De timeout was succesvol, want even werd de  6-7 aangetikt. Bij 8-14 kwam de tweede Trivos timeout. Bij 11-16 werd door coach Groenen een dubbele wissel toegepast: Hennie Visser voor Vera de Weerdt en Nienke Visser voor Manon Ottjes. Hierdoor creëerde coach Groenen 3 aanvalsters bij het net. Lieke Wouters knalde meteen dwars door het blok en dat deed Nienke Visser ook 13-16. Susan Kokke van VoCASA maakte met haar prachtige linkshandige slag een punt, waarna de service in het net werd geslagen 14-17. Tot 21-21 ging de strijd weer gelijk op, maar nadat de zusjes Visser waren ingebracht, liep Trivos uit. Een voetfout bij de service van nummer 5 en de daaropvolgende service van Stefanie Beekers brachten Trivos op voorsprong 23-21. Het killblok van Manon Ottjes en Lieke Wouters gaf een beetje de genadeslag aan VoCASA en het uiteindelijke genadeschot was van Manon Ottjes 25-21.

De 4e set bracht alles en iedereen op de banken. Korinda Kant maakte een serviceserie van 3 punten en dat werd verder deze partij door niemand geëvenaard. Het beoogde 3e ‘Vissertje’ van Hennie Visser mislukte bij 11-5. Een bal werd door Trivos ongeïnspireerd uit het veld geslagen en dat was voor coach Peter Groenen het sein tijdens een timeout zijn dames even grondig toe te spreken: “Kijk eens hoe we d’r bij lopen”, beet hij zijn pupillen toe en dat werkte. 2x Korinda Kant en 1x Manon Ottjes (na mooie redding Anne Veenstra), gaf de stand weer een enigszins dragelijk aanzicht 15-7. Hierna begon het echter volledig niet goed te lopen bij Trivos. De nummer 7 van VoCASA maakte een onvervalst ‘Vissertje’ en Susan Kokke (roots bij Trivos) knalde er ook nog een puntje in 15-9.
Het misverstand tussen Stefanie Beekers en Manon Ottjes zorgde er voor dat de bal pardoes in het net verdween. Nog even sloeg Stefanie Beekers een aanval op de achterlijn van VoCASA, maar meteen hierna sloeg Hennie Visser de service uit het veld 16-11. VoCASA gaf een beetje gas en de punten werden via Susan Kokke en Wietske Wijnberg binnen gehaald 16-15. VoCASA sloeg de service in het net, maar dat deed ook Manon Ottjes. Korinda Kant verwerkte een VoCASA aanval niet naar behoren 17-17. De service verdween (wederom) in het net, waarna Manon Ottjes en Stefanie Beekers de voorsprong nog even uitbouwden 20-17. Na de VoCASA timeout scoorden Anne Veenstra en Manon Ottjes 22-17. Iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen in Sportcentrum Arcus, was er van overtuigd dat Trivos sinds een eeuw van VoCASA zou gaan winnen. Echter…..een mooi tipballetje van VoCASA en een harde aanval in het net, brachten de stand op 22-19. De mooie aanval van Lieke Wouters gaf Trivos hoop 23-19. Een VoCASA aanval werd akelig precies tussen 3 Trivos verdedigsters geplaatst 23-20. Anne Veenstra sloeg in het net 23-21. De dubbele wissel van Nienke Visser voor Manon Ottjes en Vera de Weerdt voor Hennie Visser, werd door coach Groenen uitgevoerd. Lieke Wouters sloeg de bal nipt uit en een harde tegenaanval bracht de stand op gelijke hoogte, Het geschreeuw vanaf de tribune was gigantisch en een paar speelsters werden ook behoorlijk zenuwachtig. Het was Lieke Wouters die Trivos op voorsprong bracht. Helaas sloeg Anne Veenstra de service uit het veld 24-24. Een zeer lange rally met veel kunst- en vliegwerk resulteerde uiteindelijk in een punt voor Trivos door een genadeslag van Lieke Wouters. Helaas sloeg dezelfde Lieke Wouters de service uit het veld 25-25. De normaal gesproken koele kikker Nienke Visser sloeg nu de bal uit het veld 25-26, maar daar was Stefanie Beekers die de fout herstelde 26-26. Na wederom een zeer lange rally was het VoCASA speelster Susan Kokke die aan het langste eind trok 26-27. Coach Peter Groenen probeerde nog eenmaal met zijn dubbele wissel voor verwarring te zorgen, echter lukte dat niet meer. Een misverstand tussen Hennie Visser en Korinda Kant zorgde er voor dat de bal zomaar op de grond viel 26-28.

Een 5e set moest de winnaar aanwijzen. Het begin van deze set zag er voor Trivos zeer zorgelijk uit. De geest was uit de fles en het leek dat Trivos zich naar de slachtbank liet afvoeren. Bij 3-6 zagen de dames gelukkig in dat dit niet de manier was om deze zwaar beladen derby te beslechten. Manon Ottjes knalde een aanval keihard binnen en VoCASA sloeg een bal buiten de antenne 5-6. VoCASA nummer 14 sloeg een aanval door het blok en Lieke Wouters sloeg een te lage setup, in het net 5-8.
Wisseling van speelhelft. Hennie Visser werd ingebracht voor Vera de Weerdt. Lieke Wouters sloeg ongenadig hard een aanval binnen. Hennie Visser maakte haar 3e gelukte ‘Vissertje’ en VoCASA sloeg een aanval uit het veld 8-8. Na de VoCASA timeout scoorde VoCASA 3 maal 8-11. Lieke Wouters scoorde via het blok en Anne Veenstra sloeg de bal regelrecht in het net 9-13. Timeout Trivos.
Een touchebal van Manon Ottjes, een killblok van Nienke Visser en nog een touchebal van Manon Ottjes brachten de VoCASA coach tot wanhoop, getuige de timeout. VoCASA sloeg de bal in het net 13-13. De service van Hennie Visser ging via de VoCASA verdediging uit het veld 14-13 en het onmogelijke was door Trivos waargemaakt. Susan Kokke knalde via het Trivosblok de bal uit het veld 14-14. Anne Veenstra zorgde met een slim balletje voor een klutssituatie bij VoCASA 15-14. Voor de service werd Sara Zivic ingebracht voor Korinda Kant. Dit bleek succesvol. Het was uiteindelijk Susan Kokke die de bal in het net sloeg 16-14.

Na afloop was coach Groenen niet tevreden over de uitslag:  “Bij vlagen hebben we ons niveau niet gehaald en we hadden zeker 4 punten moeten behalen. Toch was de inzet goed en hebben de meiden gevochten.”

Volgende week moeten de Trivosdames naar Harderwijk tegen de nummer 9 VVH.

Op zaterdag 24 maart a.s. volgt de clash thuis tegen de nummer 2 Ormi.
Deze wedstrijd beging om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus en de entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*