Trivosdames verliezen 1/8 finale beker

Halley D1  –  Trivos D1   3-0 (25-11, 25-23, 25-16)

Onder leiding van invaller coach Edward Geerts en trainer Guido van der Zand, hebben de Trivosdames afgelopen donderdag voor de beker tegen eveneens derde divisionist Halley Dames 1 uit Wehl gespeeld.
Halley staat op de 2e plaats in de 3e divisie A en speelt om het kampioenschap.

Bij het inspelen viel de slagkracht van de dames van Halley al op. Zonder de geblesseerde Sara Zivic begon Trivos in de volle sporthal aan haar partij.
Meteen liet Halley zien waarom het bijna bovenaan in de competitie staat. Harde 3 meter aanvallen, brachten Halley meteen op een 4-0 voorsprong. Deze snelle achterstand kwam Trivos niet meer te boven en de snelle setoverwinning was na 15 minuten al bereikt 25-11.

De 2e set tapte Trivos uit een ander vaatje. Nienke Visser en Vera de Weerdt werden ingebracht voor Stefanie Beekers en de jarige Hennie Visser. Om en om werd de libero positie gewisseld met Evi Bosmeier en Sophie Posthumus, omdat Evi Bosmeier met een rugblessure kampte.
Door treffers van Lieke Wouters, Korinda Kant en Anne Veenstra kwam Trivos op een 0-4 voorsprong.
Tot 9-10 bleef Trivos op voorsprong. Na de Trivos timeout, maakte Halley gelijk en kwam zelfs  voor 11-10. Door punten van Manon Ottjes, Lieke Wouters en Nienke Visser, bleef de strijd constant gelijk op gaan. Bij 20-19 maakte Lieke Wouters haar killblok en weer was het gelijk.
Anne Veenstra scoorde de 23-23, waarna Halley met 2 keiharde aanvallen helaas de set afmaakte via het Trivosblok 25-23.

De 3e set begon net als de 1e set moeizaam. Waar Halley het geluk aan haar zijde had (netservices net over het net, ace door misverstand) had Trivos de pech van net niet. Bij 20-11 maakte Vera de Weerdt een zogenaamd ‘De Weerdtje’ naar voorbeeld van het ‘Vissertje’ van Hennie Visser (bal in 1x over het net gespeeld door de spelverdeelster) 20-12. Nienke Visser maakte nog even een killblok
21-13 en Manon Ottjes scoorde hard via het blok 24-15. Halley sloeg een bal uit het veld, maar via het Trivosblok werd alsnog het laatste punt binnen gehaald.

Coach Edward Geerts was na afloop teleurgesteld. ‘Er had toch wel iets meer in gezeten, als hier en daar wat meer scherpte aanwezig was geweest. Jammer, we hebben verloren van een goed team’, aldus de coach.

Trivos kan zich nu helemaal gaan richten op de competitie en dan met name op plaats 2 voor de P/D wedstrijden. Op zaterdag 10 maart a.s. om 15:30 uur wordt gespeeld tegen het 3e damesteam van VoCASA uit Nijmegen. Het duel wordt gespeeld in Sportcentrum Arcus en de toegang is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*