Trivos Dames op jacht naar P/D

Trivos D1  –  Heyendaal D1   4-0 (25-15, 25-20, 27-25, 25-19)

Foto´s: Rob Jansen

Na het succesvolle afgelopen weekend (4-0 winst op Voorwaarts en uitgeroepen tot Wijchens Sportteam voor de komende 3 jaren) was het afgelopen zaterdag weer de blik op scherp en zorgen dat alle 5 winstpunten in Wijchen blijven. Tegenstander waren de studentes van Heyendaal met coach Marinus Wouterse. De uitwedstrijd vorig jaar werd in Nijmegen winnend afgesloten met 1-3.
Trivos heeft haar zinnen het resterende seizoen gezet op 2 doelstellingen: proberen de P/D wedstrijden te halen en de beker te winnen. In beide gevallen is het team van coach Peter Groenen nog volop in de race. Trivos begon niet geheel fit aan de wedstrijd. Libero Evi Bosmeier kon de hele week niet trainen in verband met een rugblessure. Lieke Wouters had nog steeds last van griep klachten en voor de rest waren er veel pijntjes en verkoudheidsklachten.

In de eerste set werd een snelle 8-3 voorsprong verkregen door onder andere een ace met de service van Stefanie Beekers en een paar killblocks van Nienke Visser en Manon Ottjes. Bij 19-10 was het met name Anne Veenstra die met een paar bekeken ballen de score verder kon uitbreiden. Korinda Kant sloeg op het eind via het Heyendaal blok de bal uit het veld en uiteindelijk kon Manon Ottjes de bal via hetzelfde blok scoren.

De tweede set begon voor Trivos zeer moeizaam. Bij 7-7 vroeg een woedende coach Peter Groenen zijn eerste timeout aan om zijn dames te vragen wat er in vredesnaam aan de hand was. Na een lange rally maakte Heyendaal toch een punt en nadat spelverdeelster Hennie Visser de bal 2x had geraakt, werd Vera de Weerdt ingebracht. Anne Veenstra sloeg de bal tegen de antenne, waardoor de service naar Heyendaal ging. Deze werd uitgeslagen 8-10. Mooie setup’s van Vera de Weerdt op Manon Ottjes en Korinda Kant maakten de gelijkmaker 10-10. Hierna ging het spel lange tijd gelijk op tot 16-16. Anne Veenstra scoorde via het Heyendaal blok, waarna Manon Ottjes aan de service kwam. De eerste 2 services gingen via de Heyendaal verdediging uit het veld, waarna coach Marinus Wouterse de timeout aanvroeg. Na deze timeout werden met de service nog 2 punten gemaakt (waaronder een mooi blok van uitblinkster Nienke Visser) 21-16. De tweede Heyendaal timeout werd aangevraagd in de hoop Trivos te ontregelen. Dat lukte. 3 punten op een rij met de service waren de beloning voor Heyendaal 21-19. De Trivos timeout was een feit en ook deze was zeer succesvol. Anne Veenstra met een mooie aanval via de verdediging. Een uitgeslagen bal van Heyendaal. Een ongenadig harde aanval van Nienke Visser en de uiteindelijke genadeslag door Korinda Kant, zorgden er voor dat Trivos op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

De derde set was in 1 woord ongelofelijk. Trivos begon zeer slap aan deze set en een snelle achterstand van 2-7 werd verkregen. De Trivos timeout was buiten Sportcentrum Arcus te verstaan en zelfs de discolampjes, bij de ingang, gingen weer werken! Door met name persoonlijke fouten van Heyendaal kwam Trivos weer terug tot 8-9. Ook deze keer gaf de Heyendaal timeout resultaat. Bij
19-23 vroeg Trivos coach Peter Groenen zijn tactische timeout aan in de hoop Heyendaal uit de flow te krijgen. Ook werd Karin Tromp ingebracht voor Manon Ottjes.
Nienke Visser haalde de service terug, waarna Sara Zivic aan haar service mocht beginnen. Dit was een regelrechte sensatie. 4 punten op een rij, waaronder 1 ace, maakte zij 24-24. De vijfde serve ging in het net. Het publiek ging achter het Trivosteam staan evenals de diskjockey. Daar was Nienke Visser met een mooie tipbal 25-25. De service van dezelfde Nienke Visser ging via de Heyendaal verdediging uit het veld. Nog 1 puntje. Een mooi opgezette aanval met dito setup (Hennie Visser) werd door Korinda Kant ongenadig hard afgemaakt 27-25.

In de vierde set was het Trivos zaak om scherp te blijven en niet te verslappen. Immers, wil Trivos de nummer 2 Ormi inhalen, moeten in feite in de resterende wedstrijden alle punten behaald worden.
Duidelijk was dat Heyendaal het verder wel geloofde. Af en toe een mooie aanval, daar bleef het wel bij. Na afloop vertelde diagonaal Manon Ottjes dat ze de wedstrijd zelfs een beetje saai vond, omdat bijna iedere bal een punt was. In deze vierde set was het met name topschutster Nienke Visser die de ballen er op allerlei manieren links, rechts, boven en onder in sloeg. Op het eind werd het nog even billen knijpen omdat Heyendaal bij de stand 24-15 drie maal wist te scoren. De Trivos timeout was een feit en meteen hierna ging de goed fluitende scheidsrechter Ferdinand van Druten even in de fout, doordat hij een touchebal voor Trivos over het hoofd zag 24-19. Net als in de derde set was daar wederom Korinda Kant die een bal dwars door het Heyendaalblok sloeg 25-19.

Naaste concurrent Ormi heeft ‘maar’ met 3-1 gewonnen (4 in plaats van 5 punten), waardoor Trivos op 5 punten afstand is gekomen voor de tweede plaats (recht op P/D). Coach Peter Groenen heeft er alle vertrouwen in dat zijn damesteam het zal lukken, deze tweede plek te behalen.
Aanstaande vrijdag 9 februari gaan de Trivosdames naar Apeldoorn voor het duel tegen Alterno. Voor de liefhebbers begint het duel om 19:15 uur.

Op zaterdag 10 maart zal de wedstrijd tegen Vocasa Dames 3 aanvangen. In deze wedstrijd hebben de Trivosdames alle steun van haar supporters nodig. Gebleken is dat het Vocasa team gedurende het seizoen nimmer een compleet team op de been kon brengen, behalve tegen Trivos.
Het duel begint in Sportcentrum Arcus om 15:30 uur.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*