Trivos dames pakken de dubbel

Trivos D1  –  Voorwaarts D1   4-0 (25-13, 25-20, 25-11, 25-21)

Foto´s: Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)
Foto’s Sportgala: Wijchensnieuws.nl

Afgelopen zaterdag was het feest voor de dames van Trivos. Eerst werd in de eigen Arcushal met 4-0 gewonnen van Voorwaarts Dames 1 uit Twello en ’s avonds werd het damesteam uitgeroepen tot Wijchens Sportteam 2018. Een eretitel voor de komende 3 jaar.

Het feestje werd ingezet om half 4 in de vorm van de eerste set tegen Voorwaarts. Zonder de niet fitte Lieke Wouters ging deze gelijk op tot 12-10, waarna Nienke Visser aan de service kwam (na een zogenaamd ‘Vissertje’ van zus Hennie). Hiermee maakte zij 6 punten op een rij, waardoor Trivos op een riante voorsprong kwam 18-10. Door het killblok van Stefanie Beekers werd de service terug gehaald bij 21-12. Korinda Kant knalde er maar meteen een ace in en daarna nog eentje via het blok. Voorwaarts sloeg ook nog een aanval uit het veld, waarna de stand op 24-12 kwam. Nog even maakte Voorwaarts een mooie aanval, maar door Manon Ottjes werd een mooie setup keihard afgerond 25-13.

In de tweede set begon Trivos onwennig. Door Manon Ottjes en Korinda Kant werden ballen in het net geslagen, waardoor zelfs even een achterstand van 2-3 werd verkregen. Gelukkig was daar Anne Veenstra die de gelijkmaker heel subtiel binnen sloeg. Meteen daarop deed zij dat nog een keer in de vorm van een hele mooie bal langs de lijn van de tegenstander 4-3. Voorwaarts maakte de 4-4 met een mooi opgezette aanval. Na een lange rally was het Hennie Visser die met een bekeken tipbal de verdediging van Voorwaarts in de luren legde 5-4. Persoonlijke fouten aan weerszijden (net geraakt, klutsballen, miscommunicatie) zorgden er voor dat de score uitliep naar 10-8. Door Stefanie Beekers en Manon Ottjes (killblok) verkreeg Trivos een voorsprong van 12-8, waarna de timeout van Voorwaarts een feit was. Trivos ging door tot 16-10. Na de tweede Voorwaarts timeout scoorde Voorwaarts 2 maal 16-12. Trivoscoach Peter Groenen vroeg zijn timeout aan en dat had succes. Na de korte pauze maakte Voorwaarts 3 persoonlijke fouten (uitbal, bal in het net en 2x de bal raken) 19-12. Bij 19-14 maakte Hennie Visser haar tweede ‘Vissertje’ 20-14. Voorwaarts gaf niet op en maakte met goed opgezette aanvallen 4 punten 20-18. Opeens, als een duveltje uit een doosje, sloeg Korinda Kant de bal vlijmscherp op de achterlijn van Voorwaarts 21-18. Een setup op maat van Hennie Visser op Manon Ottjes rondde de laatste goed af 22-18. De middenaanvalster van Voorwaarts kreeg voor het eerst in deze wedstrijd een goede setup en maakte deze hard af 22-19. De volgende aanval van Voorwaarts, na een lange rally, noopte libero Evi Bosmeier tot een uitstekende redding op de vloer, waarna Voorwaarts de bal in het net sloeg. De volgende bal werd door Voorwaarts uit geslagen. Nog even was daar een aanval via het Trivosblok uit het veld gegaan. De laatste bal werd door Voorwaarts wederom inspiratieloos uit het veld geslagen 25-20.

Voor alles en iedereen van Trivos was duidelijk dat van dit Voorwaartsteam niet verloren mocht worden en dat er zelfs geen setje mocht worden afgegeven. Met in het achterhoofd de wetenschap dat nummer 2 Ormi vandaag tegen de koploper Dynamo moest spelen en dus naar alle waarschijnlijkheid punten zou verspelen (klopt, 1-3 nederlaag) en dat Trivos daardoor kon inlopen (belangrijk voor het spelen van P/D wedstrijden), werd met volle concentratie aan de derde set begonnen. Korinda Kant begon aan haar servicereeks van, let wel, 8 punten (waaronder 1 ace). Dat de coach van Voorwaarts tussendoor nog even een timeout inlaste deerde haar daarin niet, want ze denderde vrolijk door 8-0. Dat was nog eens een beginnetje! Voorwaarts deed even iets terug, maar meteen daarop sloeg Stefanie Beekers een aanval dwars door het Voorwaarts blok. Een aanval van Voorwaarts werd door Manon Ottjes met een killblok onschadelijk gemaakt 10-1. De Trivosservice verdween in het net 10-2. Manon Ottjes sloeg de bal via de neus van een Voorwaartsspeelster uit het veld 11-2. Voorwaarts gaf niet op en met name de nummer 11 maakte een paar mooie punten 11-7.
Coach Groenen moest ingrijpen en vroeg de timeout aan. Deze bracht Voorwaarts uit haar ritme. Hennie Visser zag het opengevallen gaatje en haalde de service terug. Anne Veenstra begon aan haar servicereeks van 8 punten, waarna de Voorwaarts coach zijn tweede timeout aanvroeg 20-7. Deze timeout was eveneens succesvol. 3 Voorwaarts aanvallen verdwenen op de helft van Trivos bijna door de grond 20-10. Gelukkig was daar Korinda Kant die met 2 aanvallen door het blok scoorde. Hennie Visser maakte haar derde ‘Vissertje’ en wederom Korinda Kant tipte de bal over het blok op de grond. Uiteindelijk was het Manon Ottjes die de genadeklap gaf 25-11.

Libero Evi Bosmeier kon niet verder spelen vanwege een rugblessure en werd gewisseld voor Trivos-secretaris en collega libero Karin Tromp. Dit deed zij heel verdienstelijk, ondanks de moeilijkheidsfactor dat het voor haar een ‘vreemd’ team was (speelt normaal in Trivos Dames 2).  De vierde set begon ietwat onwennig voor Trivos getuige de 0-2 achterstand. Het killblok van Korinda Kant, de aanval van Manon Ottjes en wederom een harde bal van Korinda Kant brachten de stand op 3-2. Vanaf deze stand werd er door beide teams om en om gescoord. Bij 10-10 vroeg Peter Groenen zijn eerste timeout aan. Na zijn toespraak aan de dames van Trivos, kreeg het team een opleving en liep uit naar 15-12. Door persoonlijke fouten aan Trivoszijde kon Voorwaarts weer langszij komen 15-15. Het spel ging weer volledig gelijk op 16-16, 17-17, 18-18, 19-19, 20-20. De service van Stefanie Beekers bracht gelukkig 2 punten op en Trivos kon even een beetje lucht happen 22-20. Een werkelijk prachtige boogbal achterin het Trivosveld werd door Voorwaarts gemaakt 22-21. Door Anne Veenstra en Nienke Visser werd een gezamenlijk killblok gemaakt en even later deed Anne Veenstra dat nog een keertje alleen over 24-21. Och, dacht Anne Veenstra, nu ik toch bezig ben sla ik die laatste bal ook wel binnen……. en dat deed ze dus ook 25-21.

Na het kleine feestje in de kantine van sportcentrum Arcus, moesten de Trivosdames al weer aantreden in theater het Mozaïek in verband met de nominatie Sportteam van Wijchen 2018 tijdens de Sportverkiezingen van de gemeente Wijchen. De jury was het er over eens dat deze eervolle titel naar de dames van Trivos moest gaan vanwege haar behaalde kampioenschap in 2015 (promotie 2e divisie) en in datzelfde jaar het behalen van de beker. De komende 3 jaar mogen de dames deze titel voeren. Al met al een zeer geslaagde zaterdag voor de Trivosdames en haar supporters. Trivos voorzitter Mark Schouten glunderde van oor tot oor en was tot in de late uurtjes nog in het Mozaïek te vinden.

Zaterdag aanstaande, 3 februari, wordt er wederom thuis gespeeld in Sportcentrum Arcus. De tegenstanders zijn de studentes van Heyendaal en de wedstrijd begint om 15:30 uur.

En het was nog lang gezellig in het Mozaïek…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*