Trivosdames 4 verliespunten

Ormi D1  –  Trivos D1  3-1 (25-19, 25-20, 25-13, 16-25)

Foto´s: Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)

‘Indrukwekkend’ was het woord wat afgelopen zaterdag veelvuldig te horen was in de Prins Willem Alexanderhal te Epe. Een naamswijziging van deze hal was misschien het enige wat er nog aan ontbrak in Epe, maar voor de rest stond het allemaal als een huis.
Indrukwekkend was de schriftelijke voorbeschouwing in dichtvorm op de Ormi site.
Indrukwekkend was het spel van de Ormi spelverdeelster Dennise Veneman.
Indrukwekkend was de servicedruk van Ormi.
Indrukwekkend waren de vele Trivos service uitballen.
Indrukwekkend was de stilte aan Trivos kant.

Vooraf was bekend dat koploper Dynamo 2 punten had verloren in haar duel met WaHo.
Het duel met Ormi was voor Trivos een mooie gelegenheid om punten te vergaren, om zodoende in te lopen op de nummers 1 en 2 (Ormi).

Of het dit gegeven was dat een verlammende uitwerking had op de Trivos damesselectie, zal altijd in het ongewis blijven. De eerste set begon met een 3-1 achterstand, maar door Anne Veenstra, Manon Ottjes en Lieke Wouters werd weer snel gelijk gemaakt 4-4.
Om en om scoorden beide teams de punten en met name aan Trivos zijde waren dat Sara Zivic en Stefanie Beekers. Bij 15-15 sloeg Trivos in het net en van daaruit liep Ormi uit naar 19-16. De eerste Trivos timeout werd aangevraagd door coach Peter Groenen. Deze onderbreking had even succes door Anne Veenstra en Stefanie Beekers 19-18. Dit was ook het moment dat de Ormi spelverdeling haar kwaliteiten liet zien. Bij 22-18 werd de tweede timeout aangevraagd en deze had na de hervatting meteen effect door een knaller van Manon Ottjes 22-19. Voor de service werd Sophie Posthumus ingebracht. De service ging goed, maar niet goed genoeg. In de tegenaanval scoorde Ormi op de achterlijn 23-19. De laatste 2 Ormi punten werden gemaakt door een harde middenaanval (geen blok) en een ‘kluts’ binnen de Trivos gelederen.

In de tweede set begon Trivos heel sterk met een 1-4 voorsprong. Stefanie Beekers opende de score met een soort van rolbal in de lengterichting van het net. Nog nooit eerder vertoond! Ormi begon weer in te lopen door onder andere een killblok bij een Trivos aanval.
Bij 3-5 kwam Sophie Posthumus wederom voor de service in het veld, echter sloeg zij de bal in het net 4-5. Ormi scoorde via het blok en door Anne Veenstra werd nog een bal nipt uitgeslagen 6-5. Coach Groenen zag de bui al een beetje hangen en vroeg zijn technische timeout aan. Dit pakte goed uit. Een killblok van Lieke Wouters haalde de service terug, waaruit door Anne Veenstra vervolgens 3 punten werden binnen gehaald 6-9. Ormi vroeg haar eerste timeout aan. De Trivos service werd uitgeslagen (1 van de vele) 7-9. Door libero Evi Bosmeier werd een prachtige redding gemaakt, waarna Trivos de tegenaanval kon opzetten. De bal werd vervolgens door Ormi uitgeslagen 7-10. Ormi herstelde zich goed en scoorde met 2 mooie bekeken punten 9-10. Korinda Kant sloeg een aanval net buiten de lijnen 10-10. Sara Zivic werd ingebracht en meteen na deze wissel sloeg zij een bal ongenadig hard binnen 10-11.

Een gezamenlijk killblok van Manon Ottjes en Stefanie Beekers maakte de 10-12. Vera de Weerdt sloeg de service uit, waarna Manon Ottjes nog een aanval keihard binnen sloeg 11-13. Sara Zivic sloeg de service uit het veld, waarna Korinda Kant weer werd ingebracht.
Door vele persoonlijke fouten aan Trivos zijde kon Ormi uitlopen naar 17-13. Nienke Visser werd ingebracht voor Stefanie Beekers. Ormi sloeg de aanval keihard binnen 18-13.
Na de Trivos timeout scoorden Manon Ottjes en Anne Veenstra 18-15. Anne Veenstra sloeg de bal uit het veld. Manon Ottjes de aanval net binnen de achterlijn van Ormi en haalde daarmee de service terug 19-16. Helaas ging ook haar service rechtstreeks het net in 20-16.
Door Lieke Wouters werden 2 ballen uit geslagen en de 23-16 was een onvervalst ‘Vissertje’ van de spelverdeelster van Ormi. Helaas zat er geen publiekswissel voor haar in en bleef Trivos geconfronteerd met haar capaciteiten. Toch sloeg Ormi de service in het net en maakte Lieke Wouters een prachtige aanval af 23-18. Ormi gaf zich niet gewonnen en knalde er een middenaanval (geen blok) in 24-18. Anne Veenstra en Lieke Wouters deden nog even iets terug met mooie aanvallen 24-20. De Trivos service ging …… u raadt het al……..uit 25-20.

Wat er gebeurde in de derde set, tartte het ongelofelijke. De spelverdeelster van Ormi begon aan haar servicereeks en een snelle achterstand van 4-0 stond op het bord, waardoor coach Groenen met een timeout moest ingrijpen. Hierna ging zij gewoon door met haar vlijmscherpe services en pas bij 6-0 kon Anne Veenstra daar even iets aan doen 6-1.
Bij 8-1 was de tweede Trivos timeout daar en dat hielp eventjes 8-3. Door de spelverdeling konden de Trivos aanvalsters niet bereikt worden, wat telkens resulteerde in tegenaanvallen waaruit gescoord werd. Bij 14-5 werd een dubbele wissel toegepast. Vera de Weerdt werd door Miriam Pijnappel vervangen en Korinda Kant door Sara Zivic in de hoop een ommekeer teweeg te brengen. Dit lukte echter niet meer op tijd. Bij 18-8 werd Sophie Posthumus nog even voor de service ingebracht, maar deze werd helaas in het net geslagen 19-8.
Bij 23-11 werd Esmee Driessen ingebracht voor de service, maar deze was te scherp en verdween ook in het net 24-11. Vervolgens maakte Esmee Driessen een heel vreemd punt doordat zij een aanval van Ormi rechtsreeks keerde en deze met een boog pardoes op de grond viel 24-12. Een goed blok van Lieke Wouters deed Trivos nog even in wonderen geloven, echter werd de laatste bal in het net geslagen.

In de vierde set was het Trivos die de touwtjes in handen nam. Korinda Kant begon aan haar servicereeks, waarvan de 2e een onvervalste ace was. Bij 0-4 werd de Ormi timeout aangevraagd. Door Korinda Kant werd nog een service gemaakt, waarna Ormi iets terug deed 1-5. Manon Ottjes en Lieke Wouters sloegen twee ballen keihard binnen 1-7.
2 punten van Ormi en eentje van Anne Veenstra brachten de stand op 3-8. Toch kwam Ormi sterk terug tot 7-9. Over en weer werden services uitgeslagen. Bij 9-11 kwam wederom Korinda Kant aan de service, waaruit 3 punten werden gemaakt (waaronder killblok Lieke Wouters) 9-14. Na de Ormi timeout ging Korinda Kant door met haar servicereeks. 2 punten volgden nog 9-16. Ormi maakte eveneens 2 punten 11-16. De prikbal van Manon Ottjes haalde de service terug. Lieke Wouters maakte hiermee 3 punten (waaronder een mooie omloopbal van Miriam Pijnappel op Nienke Visser) 11-20. Bij 13-21 werd Sophie Posthumus wederom ingebracht voor haar service en deze maal ging dat heel goed. 3 punten op een rij, waaronder 1 ace, waren haar aandeel.
Helaas sloeg Korinda Kant een bal uit 14-24. 2 punten van Ormi werden nog gemaakt, maar gelukkig was het verschil te groot. De Ormi service werd rechtstreeks het veld uit geslagen.

Natuurlijk was daar na afloop de teleurstelling, maar een feit is dat dit jonge Trivosteam in een grote leerfase zit. Bij Ormi was vandaag heel goed te zien dat ervaring erg belangrijk is in met name het volleybalspelletje.
Trivoscoach Peter Groenen bekijkt van wedstrijd naar wedstrijd hoe de zaken er voor staan en zal daarop anticiperen. Het team staat nog steeds heel mooi op een derde plaats en er is nog van alles mogelijk. Ook in de beker doet het team goede zaken.
Wat tevens een vermelding waard is, is de nominatie voor het Wijchens sportteam 2018.
Ook voormalig Trivos speelster Sarah van Aalen (thans jong Oranje) is genomineerd voor sporttalent meisjes. Voor meer info zie de site: https://sportverkiezingenwijchen.nl

Aanstaande zaterdag 9 december om 15:30 uur zal worden aangetreden tegen koploper Dynamo uit Apeldoorn. De plaats van het treffen is uiteraard Sportcentrum Arcus.
De meiden van Trivos hebben alle steun nodig, dus kom kijken. Entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*