Trivosdames blijven winnen

Trivos D1  –  VVH D1  3-1  (14-25, 28-26, 25-17, 25-13)

Foto´s: Rob Jansen

Coach Peter Groenen moest zijn team tot in de finesses prepareren om de partij tegen laagvlieger VVH uit Harderwijk, in een winstpartij af te sluiten.
Spelverdeelster Hennie Visser was op de training geblesseerd geraakt, waardoor een beroep moest worden gedaan op good old Femke Rongen. Samen met Vera de Weerdt werd het spelverdelen ingevuld. Verder was middenaanvalster Stefanie Beekers niet inzetbaar vanwege griepverschijnselen.
De eerste set was een ware verschrikking. Voor een bomvol Arcus was geen schim van het Trivos Dames team te ontdekken. Het leek de omgekeerde wereld of VVH bovenin stond en Trivos onderaan. Geen seconde kon Trivos overheersen en haar stand op de ranglijst waarmaken. Alleen Sara Zivic deed af en toe nog iets terug. Met name op de servicedruk van VVH, had Trivos geen weerwoord. Geen enkele speelster van Trivos haalde een voldoende, terwijl daarentegen bij VVH alles lukte. Vooral de servicedruk van VVH was indrukwekkend 14-25.

De tweede set moest er iets gebeuren. De services werden beter uitgevoerd en met name een 3- en 6 serie van Korinda Kant en Anne Veenstra brachten Trivos in de juiste stemming. Echter was daar de nummer 2 van VVH met een 8 serie met de service 19-19. Femke Rongen werd ingebracht voor Vera de Weerdt. Dit gaf niet meteen een goed resultaat, getuige de 4 punten voor VVH 20-23. Lieke Wouters haalde met een harde klap de service terug. Na de lange rally sloeg VVH de bal in het net 22-23. Femke Rongen sloeg de service uit het veld, maar meteen daarna joeg Manon Ottjes de bal dwars door het VVH blok 23-24. Na de VVH timeout maakte Anne Veenstra een fraai punt 24-24.
Korinda Kant sloeg de service uit, maar dat werd ook door VVH gedaan 25-25. Vervolgens sloeg ook Lieke Wouters de service in een keer uit het veld, maar ook VVH deed dat zelfde 26-26. Trivos talent en jonkie Sophie Pothumus werd voor de service ingebracht voor Manon Ottjes. Zij was het die de dames aan de setoverwinning moest helpen. Met 2 werkelijk fantastische services sloeg zij de verdediging van VVH overhoop 28-26.

Trivos kwam meer en meer in haar element in de derde set. Combinaties verliepen beter en ook verdedigend stond het als een huis. Lieke Wouters fungeerde als bliksemafleider, waardoor met name Nienke Visser veelal kon scoren. Bij 8-8 raakte Trivos het net met een paardenstaart. Een verkeerde pass van Evi Bosmeier bracht Trivos op een achterstand van 8-10. VVH sloeg de service in het net. Lieke Wouters kwam aan de service en maakte daarbij 6 punten op een rij 15-10. Bij de stand 22-16 maakte Vera de Weerdt een waar killblock 23-16. Bij 24-17 was het tenslotte Manon Ottjes die tot 2x toe mocht smashen om de set te beslechten 25-17.

De vierde set werd met name de set van middenaanvalster Nienke Visser. Zoals gezegd fungeerde Lieke Wouters als een soort van bliksemafleider, waardoor Nienke Visser naar hartenlust kon scoren.
Een goede 2e was Anne Veenstra. Een servicereeks van Femke Rongen (5 punten) en Lieke Wouters (7 punten) bracht Trivos in the winning mood. Tussendoor maakte libero Evi Bosmeier de ene na de andere mooie redding, waardoor weer een aanval opgebouwd kon worden. Bij 19-11 werd wederom Sophie Posthumus voor Manon Ottjes ingebracht en met haar mooie service maakte zij 3 punten
22-11. Uiteindelijk was het Korinda Kant die aan alle onzekerheid een einde maakte met een mokerslag 25-13.

Volgende week 2 december moeten de Trivosdames naar Epe om te spelen tegen de nummer 3 Ormi. Ormi heeft een wedstrijd minder gespeeld.
Op zaterdag 9 december om 15:30 uur volgt de topper thuis tegen de nummer 1 Dynamo.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*