Trivos geen partij voor VoCASA

VoCASA D3  –  Trivos D1   3-1 (25-18, 25-13 ,25-13, 17-25)

Foto´s: Rob Jansen

Trivos coach Peter Groenen zag zijn damesteam afgelopen zaterdag door de ondergrens zakken.
Tegen het 3e damesteam van VoCASA is het altijd moeilijk spelen. Een derby is altijd speciaal, vooral als de speelsters elkaar ook nog eens goed kennen. Het VoCASA team, bestaande uit zeer ervaren ex-Dames 1 speelsters aangevuld met jong talent, was deze maal helemaal compleet.

De eerste set startte VoCASA voortvarend. Meteen werd de toon gezet en Trivos stond apathisch toe te kijken 4-1. De snelle timeout van coach Groenen was succesvol, want Lieke Wouters en Anne Veenstra trokken de stand weer gelijk 4-4. Het spel ging gelijk op en bij 10-10 scoorde Lieke Wouters een ace. Na de VoCASA timeout ging het spel tot 16-16 gelijk op (na een ‘Vissertje’ van Vera de Weerdt). VoCASA begon het spel te maken en bij 20-16 werd Korinda Kant ingebracht voor Manon Ottjes. Na de uitservice van VoCASA, deed Trivos hetzelfde. De 23-17 werd met een mooie lijnbal gemaakt voor VoCASA door (ex-Trivos) Suzan Kokke. De 2e timeout van Trivos bracht nog even hoop door een mooi diagonaal punt van Sara Zivic, maar 2 knallers van VoCASA boorden alle hoop de grond in (25-18).

In de tweede set kwam Trivos meteen op een snelle 6-1 achterstand. Bij 8-3 werd de eerste timeout door coach Groenen aangevraagd. Na deze timeout maakte VoCASA speelster Wietske Wijnberg (ex-Trivos) er met een service 9-3 van. Bij 10-4 scoorden Anne Veenstra en Nienke Visser elk twee maal 10-8. VoCASA begon gas te geven en indien dames vermoeid raakten, werd een wissel gedaan, wat geenszins het spel verzwakte. Ondanks de mooie reddingen van libero Evi Bosmeier, was een walk-over het gevolg en Trivos kon daar niets tegen in brengen (25-13).

De derde set was bijna een kopie van de tweede. Het begin was nog even hoopvol met een 2-0 voorsprong, maar bij 3-3 trapte VoCASA op het gaspedaal. De ene aanval nog mooier dan de andere volgden elkaar op. Vooral de grote ervarenheid straalde er vanaf. Ook een portie geluk zat hier en daar mee voor VoCASA, maar dat werd natuurlijk ook afgedwongen. Bij 13-6 bracht coach Groenen Hennie Visser nog in voor Vera de Weerdt. Door Stefanie Beekers werd nog een bal ongenadig hard ingeslagen 15-11. Toch was het tenslotte VoCASA die het af maakte met een hele mooie harde aanval (25-13).

Doordat de druk er nu wel een beetje vanaf was voor de Trivosdames, kon eindelijk het eigen spelletje weer beetje bij beetje gespeeld worden. De oudere dames van VoCASA raakten een beetje vermoeid, dus er waren mogelijkheden. Na een 4-7 voorsprong, liet Trivos VoCASA toch weer langszij komen 7-7. De Trivos timeout deed goed, want Anne Veenstra scoorde langs het bekende lijntje. Een gezamenlijk killblok van Lieke Wouters en Manon Ottjes deed het zelfvertrouwen ook een beetje groeien 7-9. Met de service werd de bal door Vera de Weerdt uitgeslagen en een ‘klutsbal’, bracht de stand weer op gelijke hoogte 9-9. Door Anne Veenstra en Manon Ottjes werd gescoord 10-12. Het ‘jonkie’ van VoCASA met nummer 23 maakte een heel mooi punt 11-12. Opvallend was wel dat VoCASA de bal vaak uit het veld sloeg, waardoor de punten naar Trivos gingen. Bij 15-17 kon Lieke Wouters uit een mooie setup scoren. Een ace bij de service van Vera de Weerdt deed het spel van Trivos goed. Eindelijk was nu weer het Trivosteam te zien, die coach Groenen en de supporters wilden zien. Anne Veenstra en Manon Ottjes scoorden om en om en zo werd de laatste set toch nog binnen gesleept (17-25).

Het is voor de competitie te hopen dat het VoCASA team nu eens compleet kan blijven en dat de concurrentie van Trivos ook met dit sterkste team te maken krijgt. Normaliter wordt een dergelijk sterk VoCASA team met twee vingers in de neus kampioen, daar waren alle supporters het wel over eens.

Volgende week zaterdag mogen de Trivosdames even bijkomen van de schrik, waarna op zaterdag 25 november om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus tegen de nummer laatst VVH Dames 1, zal worden aangetreden.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*