Trivos wint van naaste concurrent Heyendaal

Heyendaal D1  –  Trivos D1  1-3   (18-25, 25-19, 19-25, 16-25)

Foto´s: Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)

Afgelopen maandag speelden de dames van Trivos haar eerste bekerwedstrijd tegen het 2e team van Pegasus en wonnen deze met 1-3. Een goed begin in de bekerstrijd. Ook zijn dezelfde dames van Trivos heel goed begonnen aan de competitie.
Afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen de studentes van Heyendaal, die theoretisch gelijk stonden met Trivos (1 wedstrijd minder gespeeld).
Libero Astrid Hooykaas speelde in plaats van de afwezige (concert Martin Garrix, red.) Evi Bosmeier. Dit deed zij heel verdienstelijk, waardoor mede de overwinning werd binnen gehaald.
Veel Trivos supporters waren aanwezig in Nijmegen op het Universiteitscomplex, waar iedereen ternauwernood een plekje kon vinden op de levensgevaarlijke tribune. Een extra vergaderzaal was schijnbaar belangrijker dan dat het publiek op een fatsoenlijke veilige manier naar de wedstrijden kan kijken. Totaal ontoegankelijk was de tribune voor minder validen (een smalle richel met hoogteverschillen)! In deze tijd zou dit niet meer mogen voorkomen.

De 1e  set speelde Trivos uitstekend. Heyendaal kon geen vuist maken en wist alleen te scoren door persoonlijke fouten aan Trivos zijde.
1 maal kwam Heyendaal op voorsprong 11-9, maar dat duurde niet lang. De service serie op het eind van Anne Veenstra troffen doel, waarna het eindpunt door Sara Zivic binnen werd geslagen.

De 2e set liet een heel ander (Trivos) gezicht zien. Juist door teveel persoonlijke fouten kon Heyendaal constant een voorsprong behouden. Alleen Anne Veenstra bleef een constante factor voor coach Peter Groenen. Bij 19-12 vroeg Groenen zijn  2e timeout aan, die in eerste instantie geen succes opleverde. De Heyendaal service vloog via de Trivos verdediging uit het veld 20-12. 2 punten van Manon Ottjes en een killblok van Nienke Visser brachten de stand op 20-15, waarna coach Marinus Wouterse van Heyendaal zijn 1e technische timeout aanvroeg. Dit had geen effect op het positieve scoreverloop van Trivos, want Lieke Wouters maakte met haar vervolgservice punt 3 en 4 binnen. Bij 20-17 maakte Heyendaal een killblok bij een aanval van Anne Veenstra.
Trivos sloeg de bal in het net, na een lange rally en spelverdeelster Hennie Visser had even last van ‘zweethandjes’, waardoor de bal door haar handen glipte. Nienke Visser knalde er nog een mooie aanval in. Vera de Weerdt werd voor de service ingebracht voor Manon Ottjes. Helaas werd de Heyendaal aanval via de Trivos verdediging uit geslagen. Nog even was daar Anne Veenstra die via het blok scoorde, maar de middenaanvalster met nummer 10 van Heyendaal, maakte aan alle Trivos illusies een einde.

Coach Peter Groenen heeft zijn dames eens grondig toegesproken en ook vooral dat gemaakte afspraken nagekomen moeten worden. De 3e set begon met Stefanie Beekers en Vera de Weerdt voor de zusjes Visser Nienke en Hennie, in de plaats. Een snelle achterstand van 7-3 was bereikt, waarna de 1e timeout een feit was. Heyendaal scoorde meteen weer, waarna Manon Ottjes de 8-4 maakte. Door Stefanie Beekers werd nog een waar killblok gemaakt 8-5. Jonkie Demi Peters (14) werd voor de service ingebracht voor Manon Ottjes. Helaas sloeg zij deze nipt in het net. Ook een slechte stop door Astrid Hooykaas gaf de stand een problematisch uiterlijk 10-5. Gelukkig was daar weer Anne Veenstra met een heel bekeken tipbal en 10 seconden later deed Vera de Weerdt datzelfde ook, maar dan in achterwaartse positie 10-7. Een misverstand in de aanval tussen Stefanie Beekers en Vera de Weerdt (omloopbal, of niet?) liet de bal pardoes op de grond vallen 11-7.
Hennie Visser kwam in het veld voor Vera de Weerdt. Heyendaal sloeg de bal uit het veld 11-8. Door Korinda Kant werd eveneens de bal uitgeslagen 12-8. Een ace van Heyendaal deed even het zelfvertrouwen bij Trivos knakken, waardoor een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval pardoes op de grond viel. Alsof Trivos nog niet wakker was geschud, viel ook de volgende service zomaar op de grond aan Trivoszijde. Coach Groenen was des duivels 15-8. Heyendaal maakte gelukkig een misslag, waarna Hennie Visser aan de service begon. Korinda Kant sloeg een harde bal door het blok en Heyendaal sloeg haar aanval in het net 15-11.
De scheidsrechter zag dat een Heyendaal speelster het net aanraakte 15-12, waardoor Trivos weer goede moed kreeg. De Heyendaal timeout bracht Trivos niet van slag 15-13 (uitbal). De sterke middenaanvalster met nummer 10, van Heyendaal scoorde 16-13. Manon Ottjes deed datzelfde 16-14, waarna de nummer 10 dat ook weer deed 17-14. Heyendaal sloeg de service uit, waarna Lieke Wouters aan haar sterke serviceserie van 4 punten begon. Bij 17-17 was er nog een timeout van Heyendaal. De 5e service ging in het net 18-19. Alle geloof was terug bij Trivos en door Stefanie Beekers werd een keiharde middenaanval binnen geslagen 18-20. De veerkracht van dit jonge Trivosteam bleek groot. Heyendaal sloeg de bal in het net en Stefanie Beekers maakte nogmaals een mooi punt. Het onvervalste ‘Vissertje’ van Hennie Visser gaf aan dat het zelfvertrouwen bij het team weer aanwezig was. Nog even was daar de te lage setup op Anne Veenstra (in het net), maar de service werd door Heyendaal in het net geslagen. Een gezamenlijk killblok van Stefanie Beekers en Hennie Visser haalde de set binnen.

In de 4e set was het Korinda Kant die met een ijzersterke service de stand op 1-5 bracht. De 4e set was volledig in handen van Trivos. Opvallend was wel dat tot 3 maal aan toe een miscommunicatie de bal zomaar op de grond liet vallen. Dat zijn zaken waar coach Groenen de komende week onder andere aandacht aan zal besteden. De 4e set was de set van Korinda Kant. Zij maakte de meeste punten. Anne Veenstra was goede tweede (heel mooi punt over het blok bij 13-19). Uiteindelijk was het Stefanie Beekers die het winnende punt binnen sloeg.

Door deze overwinning heeft Trivos zich vaster in de top van de 3e divisie gespeeld. Volgende week zaterdag mag het team even uitrusten, waarna op zaterdag 4 november thuis tegen de nummer laatst Alterno Dames 4, om 15:30 uur gespeeld zal worden. De entree in Sportcentrum Arcus is gratis.
Kom allen kijken om de dames naar de overwinning te schreeuwen. Een DJ is present.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*