Trivos jonkies slepen overwinning binnen

Trivos D1  –  WaHo D1   3-2  (25-22, 16-25, 15-25, 25-19, 15-12)

Foto´s: Rob Jansen

Eén ding moet gezegd worden en dat is de lef van coach Peter Groenen om bij een achterstand de 13 jarige Sophie Posthumus en 14 jarige Esmee Driessen in te brengen.
Deze 2 Trivos talenten hebben er onder andere voor gezorgd dat de overwinning uiteindelijk naar Trivos ging.

De eerste set tegen de studentes uit Wageningen ging volledig gelijk op. Met Nienke Visser op de diagonaal in plaats van de vakantievierende Manon Ottjes, vroeg coach Groenen bij 6-6 reeds de timeout aan. WaHo maakte dankbaar gebruik van haar Italiaanse en Spaanse aanvalsters. De dames die in Spanje en Italië op hoog niveau actief zijn geweest. Met name deze 2 speelsters scoorden de punten voor WaHo.
Lieke Wouters, Sara Zivic en Nienke Visser maakten de punten voor Trivos. Bij de stand 24-22 maakte Lieke Wouters het met een killblock af 25-22.

Met name de nummer 8 (Spaans of Italiaans) van WaHo ontpopte zich tot scherpschutter.
Bij 9-9 begon WaHo uit te lopen naar 11-16. De Trivos timeout was een feit. WaHo maakte een scherpe service, waardoor Vera de Weerdt genoodzaakt was een formidabele redding te maken. Via de weg door het publiek haalde zij de bal binnen het veld, waarna door Stefanie Beekers afgerond kon worden 12-16. 2 punten op een rij waaronder een killblock, brachten de stand op 12-18. Harde aanvallen van Anne Veenstra en Lieke Wouters en een ‘toverbal’ van Nienke Visser brachten punten voor Trivos op 15-18. WaHo sloeg nog even in het net met de service, maar daarna was het alleen WaHo wat de klok sloeg 16-25.

Een slecht begin van de 3e set bracht de stand op 1-4. Door Korinda Kant werden punten gemaakt, maar met name de nummer 8 van WaHo scoorde naar hartelust. Vooral haar aanvallen door de ballen op grote hoogte te ‘pakken’ waren indrukwekkend. Bij 5-11. Trivos zakte door haar hoeven.
Niets, maar dan ook niets, lukte meer. Bij 9-18 werd Sophie Posthumus ingebracht voor Nienke Visser. WaHo sloeg de service uit 10-18. Stefanie Beekers maakte met een bekeken tipballetje de 11-18. Bij 12-19 kwam Esmee Driessen in het veld voor Stefanie Beekers in verband met de service. Helaas sloeg zij de service in het net. Ook WaHo sloeg haar service in het net 13-20. Sara Zivic sloeg de service binnen en meteen was daar de timeout van WaHo. De service van Sophie Posthumus knalde via de WaHo verdediging uit het veld 15-20. De volgende service ging helaas in het net, Een killblock van Lieke Wouters bracht Trivos nog even terug in de race, maar 3 persoonlijke fouten aan Trivoszijde bracht WaHo de overwinning 15-25.

De 4e set ging tot 4-4 gelijk op. Bij 4-6 kwam een lange rally op gang. Met name libero Evi Bosmeier liet hier haar talent zien. Helaas was dat niet genoeg en scoorde de nummer 8 van WaHo. Anne Veenstra sloeg een bal uit en ook maakte Trivos een opstellingsfout 4-9. Lieke Wouters sloeg een harde aanval keihard door het blok 5-9. Bij 6-10 werd Sophie Posthumus ingebracht voor Nienke Visser voor de service. Een prachtige ace was haar aandeel en meteen vroeg de coach van WaHo een timeout aan. De service na de timeout van Sophie Pothumus ging via de WaHo verdediging uit het veld 8-10. De nummer 8 van WaHo gaf Trivos lik op stuk 8-11. Esmee Driessen werd ingebracht voor Stefanie Beekers. Met een middenaanval scoorde zij 9-11 na de mooie setup van Hennie Visser. De service van Anne Veenstra ging via de verdediging van WaHo uit het veld 10-11. WaHo maakte een mooie middenaanval, maar meteen daarna was het Esmee Driessen die een harde aanval via de verdediging het veld uit sloeg 11-12. Haar mooie service bracht de stand op 13-12. Helaas ging de derde uit 13-13. WaHo sloeg de service uit 14-13.
Vera de Weerdt werd ingebracht voor de service voor Hennie Visser. Bij 15-15 scoorde Korinda Kant via het WaHo blok. Bij 17-17 maakte Anne Veenstra via het blok de 18-17. Sophie Posthumus maakte met de service 2 punten 20-17. Evi Bosmeier maakte haar 2e giga redding bij 22-18, waarna WaHo de bal uit sloeg. Vera de Weerdt maakte nog even een ‘Vissertje’ en Anne Veenstra maakte met een heel mooi balletje in het hoekje een eind aan deze set 25-19.

De 5e set moest de winnaar aanwijzen. Ook hierin ging het spel gelijk op. Toch maakte Lieke Wouters de 4-2. Bij 7-6 sloeg Korinda Kant de bal uit het veld 7-7. Een slechte verwerking van een WaHo aanval, bracht Trivos op achterstand 7-8. De wisseling van speelhelft bracht geluk. Anne Veenstra vond een gaatje 8-8. De nummer 16 van WaHo sloeg de bal 2x in het net 10-8. Vera de Weerdt maakte met de service een ace 11-8. Na de WaHo timeout maakte Sara Zivic 12-8. Een harde aanval van de nummer 8 van WaHo, deed nog even iets terug 12-9. Esmee Driessen sloeg hard in 13-9. Trivos raakte de bal 4x. WaHo sloeg de service in het net. Esmee Driessen sloeg de service uit het veld en dat deed ook WaHo. Na een lange rally raakte WaHo de bal 4x, 15-12.

Coach Peter Groenen was blij met de overwinning op het goede team van WaHo. Nog gelukkiger was hij met de goede invalbeurten van de jonkies Sophie Posthumus en Esmee Driessen. De jeugdopleiding van Trivos verdiend hier wederom een grote pluim.

Volgende week zaterdag speelt Trivos tegen Voorwaarts in Twello. De zaterdag er op wordt uit gespeeld tegen Heyendaal Dames 1 in Nijmegen.

Op zaterdag 4 november wordt in Sportcentrum Arcus gespeeld tegen het 4e team van Alterno.
Deze wedstrijd begint om 15:30 uur en de toegang is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*