Jeugdig Trivosteam verslaat grote concurrent

Spiker D1  –  Trivos D1  0-4 (23-25, 18-25, 22-25, 26-28)

Foto´s: Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)

Met best wel een beetje angst in de benen zijn de dames van Trivos afgelopen zaterdag afgereisd naar Eerbeek, waar de grote concurrent van het vorig seizoen Spiker hen stond op te wachten.
Op het laatste moment werd toen door Spiker de mogelijkheid voor Trivos om de nacompetitie (P/D) te spelen, door de neus geboord.
Met de 3 jonkies Sara Zivic, Evi Bosmeier en Vera de Weerdt in de basis werd gestart. Een beetje onwennig kwam het spel op gang en bij een achterstand van 4-2 vroeg coach Peter Groenen zijn eerste timeout aan. Gaandeweg de set kwam Trivos in haar ritme en vooral de vele netservices aan Spiker kant vielen op. De voorsprong van 10-14 werd verkregen. Spiker kwam terug tot 19-19, dit met name ook door het uitstekende verdedigingswerk. Door Vera de Weerdt werd de service op het net geslagen, waarna deze met een dreun op de Spikerhelft viel 19-20. Na de timeout sloeg zij de service in het net 20-20. Goed verdedigingswerk van Evi Bosmeier voorkwam dat Spiker snel kon uitlopen. Bij de voorsprong van Spiker met 23-21

was de 2e Trivos timeout een feit. Deze hielp. Manon Ottjes en Korinda Kant sloegen beide via het blok de bal buiten de lijnen 23-23. Spiker werd zenuwachtig en sloeg de bal uit. Tenslotte was het Middenaanvalster Stefanie Beekers die de trekker overhaalde 23-25.

Trivos begon de 2e set met de opslag door Sara Zivic. Met 4 punten op een rij, waaronder een ace, bracht zij Trivos op een 0-4 voorsprong. Na de Spiker timeout scoorde Spiker 1-4. Door Anne Veenstra werd de 3-6 gemaakt en Trivos leek op rozen te zitten. Echter Spiker kwam terug door met name persoonlijke fouten bij Trivos met 5 punten op een rij 8-6. Op tijd scoorde Manon Ottjes via het blok 8-7. Wederom een ace van Lieke Wouters en zelfs 2 aces van Sara Zivic. Spiker was licht aangeslagen en toen door Anne Veenstra een bal ongenadig werd ingeslagen, was Spiker helemaal geknakt. Vera de Weerdt maakte nog even een onvervalst ‘Vissertje’ en de laatste 3 punten werden makkelijk binnen geslagen 18-25.

Hennie Visser startte haar service met 5 punten op een rij 0-5. Toch liet Trivos Spiker een paar keer langszij komen door persoonlijke fouten: 15-15, 16-16, 18-18 en 20-20. De lange rally’s waren niet van de lucht en aan beide kanten werden prachtige reddingen met dito aanvallen verricht. Met name Anne Veenstra en Evi Bosmeier onderscheidden zich in deze fase. Sara Zivic haalde de service terug en Nienke Visser scoorde daar eveneens mee 20-22. Spiker sloeg de bal in het net 20-23. Een soort van boksbal door Hennie Visser zette Trivos op matchpoint. Een keiharde aanval en een ace bij de service lieten Trivos nog even zweten 22-24. Uiteindelijk was het Lieke Wouters met een genadeklap 22-25.

3-0 voor, wie had dat gedacht. Maar dan nu ook de 4e set winnen, was het dwingende credo van coach Peter Groenen. Spiker was gebrand op een setwinst en dat was te zien aan de verbeten gezichten van de dames. Volkomen gelijk ging het spel op en de lange rally’s waren niet van de lucht. Constant bleef Spiker toch wel op een voorsprong staan met 1 a 2 puntjes verschil. Bij 12-8 werden de zussen Hennie en Nienke Visser ingebracht voor respectievelijk Vera de Weerdt en Stefanie Beekers. De stand 16-16 kwam op het scorebord. Bij 19-19 sloeg Spiker de aanval via het Trivosblok uit het veld. Voorts zag de scheidsrechter een voetfout bij Trivos, nadat Lieke Wouters een hele mooie aanval positief had afgerond. Er volgde nog een misverstand in de defensie van Trivos en de slechte pass bracht Trivos op een achterstand van 23-19. Toch was het jonkie Sara Zivic die met 2 harde aanvallen de stand op 23-21 bracht. Na de Spiker timeout tipte Manon Ottjes de bal buiten het veld en leek de overwinning naar Spiker te gaan. Maar…….leek te gaan………na een lange rally sloeg Spiker van vermoeidheid de bal in het net 24-22. Een killblok door Manon Ottjes bracht Trivos op 24-23. Wederom een killblok, deze maal door Lieke Wouters, bracht Trivos op 24-24.
Manon Ottjes sloeg de bal door het blok 24-25. In de defensie van Trivos ontstond een misverstand, waardoor de bal op de grond viel 25-25. Manon Ottjes sloeg de bal via het Spikerblok tegen het plafond 25-26. Een klutsbal in het middenveld van Trivos liet wederom de bal op een vreemde wijze op de grond belanden 26-26. Op de tribune werd het vreselijk onrustig en de aanmoedigingsgeluiden waren niet van de lucht. Lieke Wouters hield haar hoofd koel en met 2 precisieschoten knalde zij Trivos naar de overwinning 26-28.

De vreugde na afloop was groot. Aanvoerster Hennie Visser roemde haar teamgenoten en coach Peter Groenen was al weer bezig met het verder finetunen van zijn damesselectie.

Komende zaterdag 7 oktober wordt er in thuishaven Sportcentrum Arcus gespeeld tegen WaHo Dames 1 uit Wageningen. De wedstrijd begint om 15:30 uur en de toegang is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*