Goed Trivosteam laat punt liggen

Trivos D1  –  SSS Barneveld D2      3-1  (25-14, 25-10, 25-11, 25-27)

Foto´s: Rob Jansen

Het damesteam van Trivos heeft nogal een gedaantewisseling ondergaan, omdat een groot aantal speelsters afscheid hebben genomen. Coach Peter Groenen had echter zoveel vertrouwen in de jeugdopleiding van Trivos, dat vanuit de jeugd 3 speelsters zijn doorgeschoven. Deze speelsters Vera de Weerdt, Evi Bosmeier en Sara Zivic hebben hun waarde afgelopen zaterdag dubbel en dwars bewezen.
Na een sterke voorbereidingsperiode was vooraf de spanning voelbaar, wat deze eerste competitiewedstrijd zal brengen. Waren met name de nieuwe speelsters opgewassen tegen de druk, konden ze het niveau aan. Allemaal vragen.

De eerste set was al duidelijk dat Trivos kwalitatief de bovenliggende partij was. Nu nog zien de concentratie en het niveau vast te houden. Bij de stand van 9-4, begon SSS toch enige servicedruk te krijgen door de nummer 5 met 4 punten op een rij 9-8. Lieke Wouters schudde de boel een beetje wakker door met een harde middenaanval de 10-8 te maken. Bij 11-11 begon Sara Zivic aan haar service en met werkelijk onder andere prachtige floatballen, maakte zij 7 punten op een rij 18-11.
Door Manon Ottjes en Korinda Kant werd om en om gescoord totdat uiteindelijk door Korinda Kant een service via het net werd beslist 25-14.

De tweede set ging in het begin gelijk op. 2-2, 3-3, 4-4. Bij 8-4 maakte Nienke Visser een mooie redding, waarna Manon Ottjes kon scoren. Meteen werd de timeout aangevraagd door de coach van SSS. Door persoonlijke fouten aan Trivoszijde scoorde SSS af en toe een puntje, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Nadat Sara Zivic een killblock had ingezet en SSS daarop een timeout aanvroeg, was de stand inmiddels 16-7. Bij 17-7 (Nienke Visser) maakte libero Evi Bosmeier een geweldige redding, waarna Manon Ottjes kon scoren. Vera de Weerdt kwam in het veld voor Manon Ottjes.
Bij de stand 19-8 ontstond een lange rally. Uiteindelijk was het Korinda Kant die met een heel bekeken balletje een gaatje in de SSS-defensie opvulde 20-8. Een 4-tal servicepunten op rij door Stefanie Beekers bracht de stand op een setpoint voor Trivos 24-8. Toch altijd weer dat laatste puntje blijft lastig voor de Trivosdames. Een snoeiharde middenaanval en een service via de verdediging brachten SSS 2 punten. De laatste service van SSS ging gelukkig uit 25-10.

De derde set was een ‘walk-over’ voor Trivos. Topschutters in deze set waren Stefanie Beekers en Sara Zivic. Bij 11-4 werd door SSS nog een timeout aangevraagd, echter dit had geen enkel effect.
Bij 12-5 kwam Anne Veenstra in het veld voor Korinda Kant. Bij 13-5 maakte Hennie Visser een killblock en de daaruit voortvloeiende service bracht een ace op door Stefanie Beekers 15-5. Bij de stand 19-6 maakte Anne Veenstra een formidabele redding, waarna SSS de bal uit sloeg 20-6.
Manon Ottjes sloeg een paar maal door het SSS blok en uiteindelijk maakte Anne Veenstra het met een halve ace af 25-11.

Coach Peter Groenen hamerde er bij zijn vrouwen op dat de eerste wedstrijd toch vooral met 4-0 gewonnen moest worden, zodat meteen zichtbaar was waar Trivos stond en met welke ambities de competitie ingegaan is. Hoe anders was de werkelijkheid. De vierde set mondde uit in een ware thriller. Een mooie middenaanval van SSS, een Trivos aanval in het blok van Manon Ottjes, een uitbal van Manon Ottjes en een misverstand in de verdediging, bracht de stand op 0-4. Door fouten aan weerszijden, kwam Trivos terug bij de stand 8-8. Heen en weer ging het spelverloop via 9-9 en 12-12.
Een te lage setup op Lieke Wouters, werd in het net geslagen. Hennie Visser raakte de bal 2x bij de setup 12-14. Omdat de scheidsrechter beide teams reeds had gewaarschuwd niet aan onnodige spelvertragingen te doen, werd bij de stand 17-20 een rode kaart aan SSS gegeven. Een rode kaart betekent in volleybaljargon een punt voor de tegenpartij, dus kwam de stand op 18-20.

Vera de Weerdt sloeg de service uit en Sara Zivic werd door een killblock afgetroefd 18-22.
Coach Groenen vroeg zijn timeout aan om toch vooral zijn dames even te onderhouden over het spelverloop. Een mooie setup van Vera de Weerdt op Lieke Wouters werd keihard ingeslagen 19-22. Een misverstand in de Trivos-defensie bracht de stand op 20-24. De tactische wissel van Hennie Visser voor Vera de Weerdt was het gevolg. Sara Zivic sloeg een bal keihard op de helft van SSS 21-24. Vera de Weerdt werd in gebracht voor Manon Ottjes voor de service. Dit was een zogenaamde gouden wissel door coach Groenen. 3 punten op een rij werden door haar gescoord 24-24. Stefanie Beekers maakte haar punt via de verdediging van SSS 25-24. Alles wat Trivos was veerde op en de aanmoediging voor dat ene puntje waren niet van de lucht. Echter maakte SSS gelijk door middel van een klutsbal in het midden van Trivos 25-25. Nienke Visser werd ingebracht voor Stefanie Beekers. Een werkelijk keiharde middenaanval van de nummer 5 van SSS bracht de stand op 25-26. Na een lange rally werd uiteindelijk de setup te ver naar buiten geplaatst, waardoor Nienke Visser er geen chocolade meer van kon maken 25-27.

Na afloop waren de gevoelens van iedereen gemixt.
Coach Peter Groenen verwoorde het als volgt dat hij tevreden was over het resultaat met een dergelijk vernieuwd team, maar dat er gewoonweg met 4-0 gewonnen had moeten worden.

In ieder geval waren de Trivosdames half tevreden met het resultaat en vonden zij ook dat er een 4-0 ingezeten had. Een ding is zeker en dat is dat de competitie weer een hele interessante zal worden.
Trivos zal weer mee gaan doen in de top van de derde divisie, precies zoals de bedoeling was.

Volgende week 30 september zal worden gespeeld tegen Spiker Dames 1 in Eerbeek.
Op zaterdag 7 oktober om 15:30 uur zal thuis in Sportcentrum Arcus worden gespeeld tegen WaHo Dames 1 uit Wageningen.
De entree is gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*