VoCASA ontneemt Trivos hoop op PD

VoCASA D3  –  Trivos D1  4-0 (25-23, 25-20, 25-23, 25-19)

Foto´s: Erik Wouters (www.woutersfotografie.com)

Het wel of niet willen spelen om plaatsing voor de eventuele promotie naar de 2e divisie, was voor het duel tegen VoCASA nog wel even een dingetje. De voornaamste vraag was of het team sterk genoeg zou kunnen zijn voor het spelen op een niveau hoger. De ervaring heeft geleerd dat het kwaliteitsverschil tussen de 2e en 3e divisie behoorlijk groot is. In ieder geval is elke vorm van discussie daarover na afgelopen zaterdag volledig van de baan.

Voorafgaand aan de wedstrijd klonk zeker 5 minuten lang het brandalarm. Of dit de tactiek van coach Wietske Wijnberg van VoCASA was is tot op heden niet bekend geworden. In ieder geval zijn de Trivosspeelsters zich een hoedje geschrokken.

Beide teams traden aan met 2 hulpcoaches. Bij VoCASA de hoogzwangere Wietske Wijnberg en bij Trivos Edward Geerts en Peter Groenen.

VoCASA trad voor de verandering deze keer op ware oorlogssterkte aan. Het team dat uit oud- 1e teamspeelsters bestaat, aangevuld met jeugdig talent, deed vorig seizoen nog mee om rechtstreekse promotie naar de 2e divisie. Het afgelopen seizoen was het team vaak niet compleet, waardoor veel punten zijn blijven liggen.

Sinds de komst van Edward Geerts als invaller coach halverwege de 2e speelhelft, is Trivos goed gaan draaien. Het plezier was terug en vaak werd met een vaste basisopstelling gespeeld. Helaas was het seizoen net te kort voor een eventueel rechtstreeks kampioenschap.
Bij Trivos stond de wedstrijd eveneens in het teken van het afscheid van 3 speelsters, te weten Miriam Huisman en Femke Rongen. Deze  speelsters kregen allen in de 4e set een verdiende publiekswissel met daarbij een passend presentje.

De eerste set ging gelijk op. Toen Trivos een achterstand van 23-19 wist om te buigen naar 23-22, vroeg VoCASA de noodzakelijke timeout aan. Dat was net op tijd. Een harde aanval van VoCASA volgde 24-22. Manon Ottjes deed hetzelfde, maar de nummer 6 van VoCASA maakte een mooie aanval via het Trivosblok af 25-23.

De tweede set stond voornamelijk bol van de servicedruk van VoCASA. Trivos kwam geen enkele maal op voorsprong en VoCASA won dan ook betrekkelijk makkelijk deze set 25-20.

In de derde set werd door Trivos een voorsprong van 13-18 weggegeven. Miriam Huisman had het 18e punt op het scorebord gezet met een ace uit de service, dus alles leek er op dat Trivos lekker kon doorstomen. Oud Trivos speelster Suzanne Kokke speelde een sterke partij voor VoCASA en keer op keer zag zij de vrijgevallen gaatjes in het Trivosveld. Bij 19-19 vroeg coach Geerts de timeout aan.
Bij de stand 22-21 werd een mooie lange rally gespeeld. Veel reddingen van libero … brachten de handen op elkaar van de toeschouwers, maar toch was daar de middenaanvalster van VoCASA die dwars door het blok sloeg 23-21. Miriam Huisman scoorde nog een mooie aanval en haalde daarmee de service terug 23-22. Helaas sloeg Stefanie Beekers de service uit het veld 24-22.
Nienke Visser scoorde via het VoCASAblok. Helaas was daar wederom de nummer 6 van VoCASA die de bal binnen knalde 25-23.

Bij Trivos was duidelijk zichtbaar dat er niets meer te winnen viel. Geen overwinning- en ook geen PD was nog mogelijk. De druk was een beetje van de ketel zogezegd. Een snelle 2-7 voorsprong werd makkelijk verkregen en even leek het er op dat VoCASA het welletjes vond.
Na de VoCASA timeout werd weer eens geput uit de breedte van het team en werd enige verfrissing ingebracht. In no-time was het 8-8. Bij 14-14 maakte VoCASA 3 punten op een rij 17-14. Bij 19-15 maakte VoCASA een netfout. Het killblok door Nienke Visser en de ace bij de service van Anne Veenstra bracht de stand bijna weer gelijk 19-18. Weer 3 punten voor VoCASA volgden 22-18. Dit was voor coach Geerts het moment om de publiekswissels toe te passen van Miriam en Femke. De partij was gelopen en uiteindelijk werd met een harde VoCASA aanval de beslissing gemaakt 25-19.

Voor het volgend seizoen is Trivos druk doende een nieuwe coach aan te stellen. Ook wordt geprobeerd nieuwe speelsters bij de vereniging te krijgen en dan met name voor het Dames 1 team.
Zijn er speelsters die graag een poging willen wagen, kijk dan op de site van Trivos voor contact.

Het seizoen is nu ten einde en de dames van Trivos zijn in de top van de 3e divisie geëindigd. Een mooie prestatie van dit team.

Op 12 mei a.s. staat in Sportcentrum Arcus de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong België te gebeuren. Het duel begint om 19:00 uur en de toegang is gratis.
Aanvoerster van Jong Oranje is oud-Trivos speelster Sarah van Aalen.