Niveau 3 – Trivos 1 en Niveau 2 – Trivos 3 behalen knappe 2e plaats

Niveau 3 – Trivos 1 – Knappe 2e plaats!
Op de mooie zondag ochtend gingen de meiden van Trivos 1 (niveau 3) naar Druten om het laatste regionale toernooi te spelen voor het kampioenschap. Het team bestaat uit Ise Bosmeier, Jasmijn van Venrooij, Fenna Stapelbroek, Carine Stormezand, Sanne Waal en Kirsten Schotman.
Het gehele seizoen presteren de meiden erg goed en per toernooi zag je ze beter worden! Nu bij het laatste toernooi komen de meiden in de kampioenspoule uit en hebben 1 set voorsprong op de directe concurrent Switch ’87.

De eerste wedstrijd was tegen Kidang 1. Het eerste wat opviel is dat het veldje erg klein was naar onze mening en er word regelmatig uitgeserveerd door de meiden. Maar passend, vangend en scorend vermogen was erg goed door de meiden. Na een tijdje stond het al 4-0 voor Trivos en hadden een lekkere start. Kidang maakte nog de 4-1 maar, kort daarna werd het nog 5-1 voor Trivos en de eerste set was binnen!
De tweede set speelde Kidang veel sterker dan de eerste set en kwamen zelfs op 0-1 voorsprong. De meiden passte goed en paste de swingworp regelmatig toe. Na een lange tijd werd er 1-1 gemaakt en hadden de voorsprong op het laatste en meer kinderen in het veld dan Kidang en de 2-1 was inzicht maar, de zoemer ging de set was afgelopen.

Even voor de duidelijkheid hoe de puntentelling gaat bij de mini’s. Per gewonnen set krijg je twee punten en gelijke set krijg je één punt. Uiteindelijk was het 3-1 voor Trivos. Switch’87 had overtuigend gewonnen van Pegasus.

De volgende wedstrijd was tegen Switch ’87. Dit was dé wedstrijd van de dag en als deze gewonnen werd waren ze zo goed als zeker kampioen! De wedstrijd was begonnen en het begin was minder scherp, veel foute services en onderhandse passen ketste weg. Switch’87 begon sterk en dat resulteerde tot snel een achterstand van 0-2 voor Switch’87. De meiden kregen meer grip op de wedstrijd en kwamen terug op 1-2 maar, dit was niet genoeg de foutenpercentage aan Trivos kant was te groot en verloren de eerste set met 1-3.
De tweede set was begonnen en het doel was lekker spelen, swingworp veel toepassen en voor alle ballen gaan! Dit was een geweldige set met veel rally’s over en weer. Hierdoor werd het 1-0 voor Trivos en hielden dit erg lang vast tot op het einde en Switch’87 maakte de 1-1 en niet veel later ging de zoemer. Trivos had verloren met 1-3 tegen Switch’87.

Er was nog steeds een sprankeltje hoop alleen hadden we het niet meer in eigen hand. Trivos moet  beide sets winnen van Pegasus en Switch’87 moest verliezen van Kidang.
Pegasus hadden drie jongens en speelden met een ‘geestspeler’ dit was erg verwarrend en irritant voor de meiden en mij als coach. De meiden waren continue bezig met het principe van de ‘geest speler’ en maakte hierdoor onnauwkeurige fouten en was een zware wedstrijd maar vooral de concentratie was het aandachtspunt in deze wedstrijd. Beide sets werden dan ook gelijk gespeeld met 3-3 en 2-2. Dus dat betekende 2-2 in de uitslag.

Uiteindelijk hebben de meiden een geweldig jaar gehad en ondanks het niet het sterkste toernooi was van de meiden een geweldig resultaat behaald en ook spectaculaire reddingen, geweldige passes en vangballen via het net laten zien. Daarnaast lieten de meiden zien dat ze gericht kunnen serveren naar aangewezen plekken en zeer regelmatig de swingworpen lieten zien.

De meiden zijn 2e geworden en waren apetrots de geweldige welverdiende medaille gekregen en er kwamen zelf gelukstranen bij kijken, zo trots waren de meiden op het resultaat dat ze hebben bereikt!
Naast de meiden hebben vier stoere mannen ook de 2e plek weten te behalen op niveau 2. Kris Peters, Naud van Dijk, Jelmer Beelen en Fedde Smit!

Mini’s niveau 2 Trivos 3

Op 9 april stond het laatste toernooi gepland voor de mini’s. Het team van Trivos 3 (Noud, Fedde, Kris en Jelmer) heeft hard gewerkt. Er werden lange rally’s gespeeld en de ballen werden scherp gegooid achterin het veld. Alle gespeelde wedstrijden waren erg spannend. Trivos 3 heeft tenslotte een welverdiende tweede plaats gehaald. Noud, Fedde, Kris en Jelmer straalden bij het ontvangen van hun welverdiende medaille. Ze mogen (samen met de trainer en coaches) super trots zijn op het behalen van de tweede plaats!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*